ca

El registradors opinen: les claus del domini .cat

10 d’agost de 2023
Els registradors opinen

Amb motiu de la reunió amb registradors vam voler aprofitar per tractar alguns temes d’actualitat que afecten als dominis. El món digital ja fa temps que juga un paper clau en el nostre dia a dia i evoluciona contínuament. Com afecta això al món dels dominis? Quin valor té un domini com el .cat en aquesta nova realitat?

Les xarxes socials són una amenaça pels dominis?

Parlem amb Víctor Baños, Responsable del Departament comercial de Dinahosting sobre l’ús de les xarxes socials i si aquestes poden ser una amenaça. Segons la seva experiència, veu que les xarxes socials han canviat la manera en què les persones es connecten, comparteixen informació i interactuen en línia. Són una plataforma excel·lent per a la interacció i l’engagement amb l’audiència, però el seu contingut pot ser efímer i ràpidament oblidat en el flux constant d’informació. En canvi, els dominis proporcionen una base estable i permanent per al contingut, cosa que és essencial per a l’accessibilitat, la confiança i la construcció de la marca a llarg termini.

És cert que algunes persones podrien optar per utilitzar únicament les xarxes socials per a les seves necessitats digitals, però els dominis segueixen sent una eina fonamental per a la presència en línia completa i professional. En lloc de veure les xarxes socials com una amenaça, és més productiu considerar-les com una oportunitat de complementar i ampliar la presència en línia, utilitzant els dominis per aprofundir en la informació, la credibilitat i la identitat digital.


Quina importància tenen els dominis de llengua i cultura com el .cat per als registradors?

La Manuela Becerra, Country Manager de Nominalia ens explica que per a ells un domini que representa una comunitat cultural i de llengua com el domini .cat ofereix un valor únic i significatiu en l’entorn digital. Aporta singularitat i autenticitat a la presència en línia, reforçant la rellevància i la coherència en un món digital cada vegada més divers.


La Simran Ahuja, Registry Relations Manager del registrador Openprovider, ha pogut viure d’aprop el valor del .cat per a la comunitat catalanoparlant. “Per a un registrador d’Holanda és una gran oportunitat poder oferir el domini .cat, tant per donar-lo a conèixer a nivell internacional com per cobrir la demanda de la pròpia comunitat”.


Com et poden ajudar els dominis a protegir la teva marca a Internet?

Parlem amb dos grans experts en protecció de marca a Internet que ens donen alguns consells sobre com protegir la nostra marca i els perills que comporta no fer-ho a temps.

La Mònica Sorribas, Brand Protection Consultancy Area Manager a Ubilibet, ens adverteix que “si no som proactius a l’hora de protegir la nostra marca a Internet des d’un bon principi, ens podem trobar amb problemes molt difícils de resoldre i donem molt marge a què altres puguin danyar la nostra marca.”


D’altra banda, l’Alberto Blanch, Responsable de desenvolupament de negoci de presència web a Arsys, explica que “a més dels dominis relacionats amb la nostra geolocalització o llengua, hem de tenir en compte extensions que podrien danyar la nostra marca. Per això és important tenir en compte que tenim eines per bloquejar que altres puguin registrar la nostra marca amb extensions de domini com .adult, o .xxx.”


Són més de 50 registradors els que aposten i ofereixen el domini .cat, tots ells destaquen la seva singularitat i creuen que aporta un valor afegit a la comunitat catalanoparlant en l’entorn digital. Poder tenir una relació estreta amb tots aquest registradors ens ajuda a fer créixer el .cat i millorar l’oferta per als usuaris.

Notícies relacionades