ca
Casos d'èxit

Xip Informàtica, programari en català.

21 maig 2020

Conversem amb Cosimo Concilio, el director de l’empresa Xip Informàtica, sobre les dificultats de disposar d’un ordinador amb Windows completament en català i el repte de l’assistència tècnica a distància.


En Cosimo es defineix com a italià i català de cor i això es nota també a la seva empresa, ja que cultiva i promou la llengua catalana en tots els àmbits: el tracte amb els clients, el domini .cat i ajudant als seus client a tenir tota la configuració del sistema operatiu del seu ordinador en català, si així ho volen. Una cosa que aparentment pot semblar senzilla, però que és una autèntica odissea per a alguns clients.

En Cosimo ens explica que avui en dia, amb un ordinador Windows, cal modificar més de 6 paràmetres i reiniciar diverses vegades l’ordinador per aconseguir tenir la configuració de sistema i el programari 100% en català.

L’estat d’alarma ha afectat el negoci de Xip Informàtica, com a tots els comerços, per això s’han vist obligats a transformar-se i moure’s 100% a l’entorn digital per poder continuar oferint els seus serveis. Per això han actualitzat el seu web xipinformatica.cat, on fins hi tot fan reparacions d’ordinadors a distància.

A .cat volem ajudar a tots els petits negocis que, com Xip Informàtica, s’han vist afectats per l’estat d’alarma a aconseguir presència a Internet a través d’un web i correu electrònic amb allotjament i domini .cat totalment gratuït durant el primer any. Per a més informació entra a elteunegoci.cat.