ca

Eliminem la penalització del període de redempció

1 d’abril de 2020
Eliminem la penalització del període de redempció

Fa uns dies us dèiem que som amb vosaltres. Que estem preparats. Aquí en teniu una mostra: Davant la situació provocada pel brot global de COVID-19, la Fundació .cat ha decidit eliminar de manera permanent la taxa de restore (restauració) per a tots els nostres registradors des del dia 1 d’abril de 2020 a les 10:00 CEST.

Quan un domini caduca, es dona un termini de gràcia en el qual és possible renovar-lo segons la tarifa establerta. Un cop s’esgota el termini, l’usuari entra en l’anomenat “període de redempció” en el qual, si es vol recuperar el domini, cal pagar una penalització que permet a l’usuari tornar al termini de gràcia referit anteriorment i renovar el domini segons la tarifa establerta. Si no es renova passats aquests dos terminis, el domini ja no pot ser ni restaurat ni renovat i queda pendent de ser eliminat. Amb aquesta decisió presa per la Fundació .cat, s’elimina la penalització del període de redempció i el domini es pot reactivar sense despeses addicionals.

Verisign, l’empresa que gestiona els dominis .com i .net, també ha decidit eliminar l’esmentada taxa, però en el seu cas ho fan de manera temporal entre el 2 d’abril i l’1 de juny. En el nostre cas es tracta d’una mesura amb caràcter permanent.

Cal remarcar que la Fundació .cat ha eliminat aquesta taxa de restauració dels dominis (Restore Fee) per a tots els registradors. Tot i així, t’aconsellem que contactis directament amb el teu registrador per saber com apliquen ells la seva taxa de restauració. Alguns d’ells també la poden haver tret, d’altres encara no.

Prudència i molta i molta bona sort.

Notícies relacionades