ca

Resultat dels projectes més socials i culturals desenvolupats pels Ajuts puntCAT 2010

17 de gener de 2012

L’any 2010 vam atorgar els primer Ajuts puntCAT. Estrenàvem així una nova línia d’acció social a través de la qual reinvertim els beneficis de l’operació del registre de dominis en el desenvolupament de projectes sense ànim de lucre que ajudin a trencar la barrera digital. Vam rebre setanta-quatre projectes, el que demostra el bon estat de l’empenta ciutadana, i d’entre totes les iniciatives presentades, un jurat format per vint prestigiosos professionals de l’àmbit de l’ensenyament i les indústries TIC, juntament amb el nostre patronat, va escollir set projectes que rebrien una dotació màxima de 20.000 € per al seu desenvolupament.

Durant tot 2011, aquestes set entitats han estat treballant de valent per a fer realitat els projectes subvencionats per puntCAT. Ens hem cuidat d’acompanyar-les i hem fet un seguiment regular durant l’execució dels projectes, assegurant així que assolien els objectius esperats. Ara és el moment de presentar-vos els resultats. En aquest vídeo subtitulat en anglès, castellà i francès, veureu un resum dels projectes dels Ajuts puntCAT 2010 de la mà dels propis desenvolupadors. Tot seguit destaquem la feina feta pels quatre projectes que tenien una vessant més social i cultural:

  • Projecte Pla estratègic Viquipèdia
    L’associació de qui escriu a l’enciclopèdia lliure en català ha desenvolupat, amb el nostre ajut, tres de les activitats del seu Pla estratègic per a desenvolupar la Viquipèdia. Una d’elles ha estat la creació de deu punts de contacte a diferents comarques d’arreu el país per a donar presència física a l’associació i portar cap a la societat algunes activitats relacionades amb el món de la Viquipèdia. La segona activitat ha consistit en desenvolupar un traductor i integrar-lo dins de la Viquipèdia per a facilitar la feina de qui tradueix articles. I per últim, han desenvolupat una línia relacionada amb l’educació, l’activitat Viquiescoles, a partir de la qual els mestres d’arreu han aprés a fer servir la Viquipèdia i han engrescat més d’un centenar d’alumnes a participar a un concurs, a partir del qual s’han passat a la Viquipèdia 224 articles de qualitat.
    Així ens ho va explicar el president de l’Amical Viquipèdia el dia del lliurament del guardó.
  • Projecte Biblioteca Virtual Algueresa
    Els Amics de la Lectura i dels Llibres van detectar el difícil accés que té qualsevol persona al patrimoni bibliogràfic alguerès i amb el nostre ajut han digitalitzat i fet accessible per a tothom una amplia part dels textos en català produïts a la ciutat catalana de la Sardenya. A hores d’ara i des de la Biblioteca Algueresa es poden accedir a una cinquantena d’obres de referència per a la ciutat de l’Alguer.
    El president de l’ALILL ens explica la iniciativa en aquest vídeo.
  • SITPLUS: SISTema Interactiu Terapèutic per a PLUridiscapacitats Severs
    L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona va obtenir un Ajut puntCAT per a desenvolupar la segona fase del Sistema SITPLUS, una aplicació basada en programari lliure (GNU GPL) que ofereix activitats lúdiques assequibles a la majoria de persones amb múltiples discapacitats i ofereix noves formes d’interacció basades en visió artificial i veu. Qualsevol persona es pot descarregar gratuïtament el programa des d’ací, des d’on s’han realitzat, a hores d’ara, més de 600 descàrregues arreu del món.
    En aquest vídeo els coordinadors del projecte ens mostren el resultat de SITPLUS.
  • Projecte TIC. Preparem-nos per al futur
    La Fundació Comtal va guanyar l’Ajut puntCAT 2010 per a desenvolupar una sèrie de cursos i activitats que garanteixen l’accés a les TIC, a la societat i al món laboral al col·lectiu en risc d’exclusió social del barri de Ciutat Vella de Barcelona.
    Així ens explicava un patró de la Fundació Comtal el projecte guardonat amb l’Ajut puntCAT.

Ens esforcem a demostrar la vocació de servei de puntCAT, oferint-vos un domini de qualitat, però també servint i ajudant a créixer les propostes que es fan necessàries pel desenvolupament de la nostra societat. I tot això gràcies a la vostra confiança; sense el suport de la comunitat .cat, formada actualment per més de 52.000 dominis, no podríem treballar per reduir la barrera digital i millorar la Societat de la Informació i del Coneixement.

Aviat us expliquem amb detall els projectes de caire més tècnic desenvolupats pels Ajuts puntCAT 2010 i els futurs projectes que es comencen ara a desenvolupar gràcies a les subvencions dels Ajuts puntCAT 2011.

Notícies relacionades