La rellevància de les TIC que parlen català
Les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) són per definició dinàmiques i cada vegada juguen un paper més important —i notori— en la societat global. Això és així i no pot negar-se. La informàtica, Internet i les telecomunicacions poden millorar les nostres vides (si en fem un bon ús) i alhora han creat un nou sector econòmic que ens afecta a tots. Qui no té telèfon mòbil o presència a la xarxa avui en dia és pràcticament inexistent i aquest fet no pot ser ignorat per cap territori: si no incentivem les TIC correm el risc de quedar-nos enrere, de perdre el tren tecnològic.
En aquest marc, cal celebrar el recent acord entre la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCP) i el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), que suposa que ambdues entitats col·laboraran per donar suport a les TIC a Catalunya. Així doncs, estem davant la signatura d’un conveni de gran importància, donat que es podran impulsar econòmicament negocis tecnològics que són imprescindibles per a la transformació del país.
Entre les missions de la Fundació puntCAT, es troba la normalització de l’ús del català en l’àmbit de les TIC i això explica un projecte com el concurs Webs al puntCAT, que convida a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a dissenyar un web o una aplicació mòbil en català als seus centres educatius. La competició incentiva l’enginy i facilita que els alumnes es familiaritzin amb unes tecnologies que no només formen part del seu dia a dia, sinó que també poden ser essencials en la seva trajectòria professional.
Dit això, no podem més que animar a què hi hagi encara més acords que generin espais de col·laboració entre les TIC de parla catalana, entre les empreses que innoven i miren cap al futur. Aviat, des de la Fundació puntCAT, llançarem un portal per fer-ho possible… Estigueu atents!