ca

Entrevista al registrador: cdmon

10 de juny de 2024
el domini .cat entrevista a Cdmon

Des del domini .cat entrevistem a David Blanch, Director Digital de cdmon, compta amb una gran trajectòria en la gestió de projectes digitals i estratègies de màrqueting en línia. Especialitzat en el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores, ha contribuït significativament a posicionar a cdmon com un referent en el sector. El seu compromís amb l’excel·lència i la satisfacció del client són pilars fonamentals en el seu lideratge.

Com va començar cdmon en la Indústria dels dominis?

cdmon va néixer el 2002, amb la intenció de proporcionar un servei per oferir presència a Internet. La nostra missió inicial va ser d’oferir una tecnologia de qualitat als nostres clients i fer-ho de manera transparent, comprensible i amb total confiança, permetent-li concentrar-se en la creació de contingut i en el desenvolupament del seu projecte. Progressivament, vam incorporar serveis de hosting web i registre de dominis.

Després de 6 anys oferint aquests serveis i amb més de 55.000 dominis sota la nostra gestió, el 2008 vam rebre l’acreditació oficial com a Registradors de la ICANN, el que ens permetia oferir registres de dominis directament, sense intermediaris. Aquesta acreditació ens va permetre oferir millors serveis i eines per la gestió dels dominis.

Quina és la vostra missió?

La missió de cdmon és crear una Internet oberta i de qualitat on tothom pugui estar. Imaginem un món on totes les persones poden transformar les seves vides creant els seus propis projectes i mostrant-los al món. Volem obrir les portes a la infinitat de possibilitats que pot oferir Internet a totes les persones i comunitats.

Creiem en una Internet dels usuaris, lliure i de qualitat, on aquests controlen completament la seva experiència en línia. Així, ens dediquem a proporcionar eines i serveis que facilitin aquesta visió, fomentant una major accessibilitat i control per part de l’usuari.

Quina és la vostra proposta de valor respecte a altres registradors de dominis?

La nostra proposta de valor es concentra en tornar el control als usuaris, oferint un servei que prioritza l’ètica i la llibertat digital. Ens comprometem amb la transparència, la responsabilitat i la sobirania digital, elements que defineixen la nostra forma d’operar.

Combatem les pràctiques comercials qüestionables i eliminem el bloqueig de clients, apostant per una completa transparència on la honestedat és clau en cada interacció amb els nostres usuaris. Garantim la sobirania digital dels usuaris, assegurant el control total sobre les seves dades sense barreres per a la seva gestió.

A cdmon, creiem en una Internet dels usuaris, on tenen control complet sobre la seva experiència en línia, oferint un servei caracteritzat per la seva total transparència: sense sorpreses, només seguretat i control total. Amb aquest enfocament, ens mantenim compromesos amb la creació d’una Internet millor i més justa per a tots.

Com ha evolucionat la demanda de dominis al llarg dels anys i com esteu fent front als reptes actuals en el mercat?

La demanda de dominis ha experimentat un creixement exponencial al llarg dels anys, especialment amb l’auge del comerç electrònic i la necessitat creixent de presència en línia tant per a negocis com per a usuaris personals. Des de la nostra acreditació per part de la ICANN el 2008, quan gestionàvem 55.000 dominis, hem crescut fins a gestionar més de 220.000 dominis actualment.

Per fer front als reptes actuals en el mercat, hem adaptat i expandit contínuament la nostra oferta de serveis. Això inclou la implementació de solucions de seguretat avançades per protegir els actius digitals dels nostres clients i l’optimització de la nostra infraestructura tecnològica. Aquests ajustos ens permeten garantir una alta disponibilitat i un rendiment òptim, essencials per suportar el volum creixent de tràfic i les operacions en línia que els nostres clients requereixen.

Aquesta adaptació constant no només ens permet satisfer les necessitats actuals dels clients, sinó que també ens prepara per a futurs desenvolupaments en el mercat digital, assegurant que seguim sent competitius i rellevants en un entorn que canvia ràpidament.

Quins avantatges veieu en l’ús d’un domini .cat per a les empreses i les organitzacions que tenen presència als territoris de parla catalana o que promouen la llengua i la cultura catalanes?

En primer lloc, el domini .cat permet reforçar la identitat catalana en l’àmbit digital, cosa que és crucial per a les entitats que desitgen connectar-se directament amb una comunitat que valora aquesta identitat cultural i lingüística.

A més, el domini .cat ajuda a millorar el posicionament SEO en cercadors per continguts en català, facilitant així que les pàgines web siguin més accessibles i visibles per als usuaris interessats en continguts específics de la regió o de la cultura catalana. Aquest factor és especialment beneficiós per a empreses que busquen atraure un públic específic que valora el català com a element distintiu en les seves comunicacions en línia. També serveix com a distintiu cultural i lingüístic que pot atraure un públic específic, augmentant la segmentació i la coherència en les estratègies de màrqueting digital.

Finalment, utilitzar un domini .cat pot servir com una declaració de principis sobre la importància de la diversitat cultural i lingüística en el món digital, contribuint a una major visibilitat i reconeixement de la comunitat catalana a nivell global.

Quins consells donaríeu a aquelles persones o empreses que estiguin considerant l’ús d’un domini .cat per al seu lloc web o projecte en línia?

En primer lloc, és essencial seleccionar un proveïdor de dominis que sigui registrador oficial acreditat. Això garantirà que el servei que rebeu sigui de la màxima qualitat i que els tràmits siguin directes i sense intermediaris, fent el procés més eficient i segur.

És igualment important considerar la proximitat dels serveis d’hosting i suport tècnic. Treballar amb un proveïdor que tingui els seus servidors i equip de suport a prop dels vostres usuaris pot millorar significativament la velocitat i la resposta de la vostra web, així com l’assistència quan la necessiteu.

A més, recomano revisar detingudament els termes i condicions del servei. Eviteu proveïdors que utilitzin lletra petita en els seus contractes o que tinguin polítiques poc clares sobre tarifes i renovacions. A cdmon, ens comprometem a oferir una total transparència en tots els nostres serveis, eliminant qualsevol confusió i assegurant que els clients tinguin un control complet sobre les seves decisions.

Finalment, assessoreu-vos sobre les funcionalitats addicionals que pot oferir el vostre registrador de dominis. A cdmon, per exemple, oferim eines avançades de gestió de dominis i opcions de seguretat addicionals que poden protegir els vostres actius digitals i millorar la vostra presència en línia.

Utilitzar un domini .cat no només reforça la vostra identitat catalana en l’àmbit digital, sinó que també contribueix a promoure la llengua i cultura catalanes, connectant de manera més efectiva amb una audiència que valora aquests elements. Assegureu-vos que el vostre proveïdor comparteix aquesta visió i està preparat per ajudar-vos a aconseguir els vostres objectius digitals.

 

Des del domini .cat volem agrair a cdmon i sobretot al David Blanch el seu temps i dedicació en respondre aquesta entrevista.

La força del .cat és la seva gent, gràcies per formar-hi part!

Dona d’alta un .cat amb cdmon!

Notícies relacionades