ca

Els dominis culturals i territorials .gal, .eus, .cat i .barcelona es reuneixen amb els registradors a A Corunya

8 de febrer de 2024

Trobada de registres

Representants dels dominis lingüístics i culturals .gal, .eus, .cat i .barcelona van celebrar una reunió al llarg del dia 1 de febrer per posar en comú els seus plans de futur, accions comercials per a aquest any i previsions d’evolució del mercat i de la xarxa. Els quatre dominis participants són al seu torn membres del grup dels GeoTLDs, que congreguen els dominis de rerefons geogràfic, lingüístic i cultural, i entre els quals es troben .scot (Escòcia), .london (Londres) o .bzh (Bretanya) entre d’altres i en el que es porten a terme accions comunes de comunicació amb el públic o amb els òrgans de governança de la xarxa, com ICANN.

Previsions de Futur

.gal, .eus, .cat i .barcelona comparteixen els seus plans i perspectives amb els registradors en una jornada de treball.

La jornada es va obrir amb una presentació per part del director de la Cidade das TIC, Alfonso Martínez, que va parlar de la importància de les noves infraestructures i la deslocalització de les mateixes per a la posada en valor de les indústries TIC, així com de la importància de la descentralització de les agències reguladores, prenent com a exemple la imminent obertura de la AESIA a A Corunya.

trobada de registres i registradors

Prioritats dels Dominis

En la segona part de la sessió cada un dels dominis va exposar la situació actual en la qual es troba, així com els plans per la resta d’aquest any 2024.

Qüestions com la irrupció de la intel·ligència artificial, els canvis en la legislació europea, la protecció de les dades d’usuaris van ser algunes de les que van ocupar les discussions. També es van tractar qüestions com la ciberseguretat, el treball dels dominis per aconseguir una xarxa més segura o les perspectives de cooperació tenint en compte els canvis geopolítics més recents.

En l’aspecte més immediat, es va comentar la possibilitat de posar en marxa alguna acció conjunta, comercial o de marca durant l’any 2024.

La reunió va finalitzar després d’un sopar de treball amb la intenció de refermar relacions entre els registres i els registradors.

trobada de registres i registradors

Notícies relacionades