ca

El domini .cat continua creixent, sobretot a les Illes Balears

04 juny 2021

Any rere any, la comunitat catalanoparlant segueix creixent a la xarxa. Una bona mostra d’això és l’augment progressiu de pàgines web amb el domini .cat, tant a dins com a fora de Catalunya. Cada vegada hi ha més tendència a fer servir un domini amb .cat per a publicar continguts en català. Un web amb .cat proporciona una sensació de proximitat als territoris on es parla català, a més d’obtenir una identitat pròpia que diferencia de la resta. Aquest domini també permet fer servir caràcters propis de la llengua catalana, com els accents, la ç o la l·l.

Cal destacar que entre els territoris de parla catalana, les Illes Balears es la regió on més ha crescut en percentatge el registre de dominis .cat, passant d’un 2,83% a un 3,04%. Com ho indica en un article el diari Última hora amb dades extretes de l’observatori de la Fundació .cat.

Segons DonDominio, principal agent registrador del .cat a les Illes, el creixement del domini .cat en aquest territori està relacionat amb un major coneixement del món d’Internet entre els comerços locals. Ja que el català és idioma oficial a les Illes i tenir un web en aquest idioma projecta una imatge de proximitat als usuaris. De fet, segons un estudi de la Fundació .cat sobre coneixement de marca, més d’un 50% de les persones enquestades considerava el .cat la millor extensió per a arribar a més gent i posicionar-se en els territoris de parla catalana.

A més de l’acord amb DonDominio, la Fundació .cat manté contacte amb diferents entitats de les Illes Balears per a fer arribar de manera oficial el domini .cat a aquesta regió. Un exemple d’elles són el Govern Balear, la Universitat de les Illes Balears, Obra Cultural Balear i la Fundació Bit.

Notícies relacionades