ca

Digitalitzem-nos, el portal que aglutina més de 3.500 empreses que ofereixen serveis de digitalització en català

2 de febrer de 2024
presentació digitalitzem-nos

La Fundació .cat i la Cambra de Comerç de Barcelona van presentar, el passat 31 de gener, el portal Digitalitzem-nos, una plataforma innovadora que reuneix més de 3.500 empreses que ofereixen serveis de digitalització en català. Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, aquesta iniciativa té com a objectiu principal facilitar la connexió entre empreses i proveïdors digitals en català, fomentant així l’ús i la presència del català en l’entorn digital.

La digitalització en català comença aquí

El portal Digitalitzem-nos neix amb una missió clara: simplificar la cerca, descoberta i contacte d’empreses que ofereixen serveis digitals en català, al mateix temps que proporciona un espai perquè les empreses dedicades a la digitalització puguin donar visibilitat als seus serveis i establir connexions amb clients potencials. Amb més de 3.500 empreses ja incloses, el portal ofereix les eines necessàries per organitzar l’oferta de serveis de digitalització en català i promoure la seva utilització dins el teixit empresarial català.

Segons l’últim estudi DESI Catalunya del 2022, Catalunya ocupa el cinquè lloc en digitalització a Europa, amb un índex del 63,96%, superant la mitjana de la Unió Europea. Davant d’aquest panorama, Digitalitzem-nos emergeix com una plataforma que vol aprofitar l’impuls del sector digital a Catalunya per facilitar a les empreses la trobada de serveis professionals en català que s’ajustin a les seves necessitats.

Cercador per ubicació geogràfica, eines i categories

El portal Digitalitzem-nos ofereix una àmplia gamma d’eines i categories per als usuaris, amb més de 45 eines destacades com Salesforce, Teams, Moodle, Twitter, WordPress, Paypal i YouTube, entre d’altres. A més, està segmentat en 6 àrees temàtiques: Presència a Internet, Màrqueting digital, Intel·ligència de negoci i analítica, Gestió del negoci, Ciberseguretat i Traducció i correcció. Això permet als usuaris cercar empreses segons les seves necessitats específiques i, a més, filtrar les cerques per territori de parla catalana per afavorir la proximitat i la relació amb empreses locals.

Un projecte de futur

Digitalitzem-nos és un punt de partida que aspira a créixer constantment. A finals d’any, es preveu ampliar el cercador amb l’addició de més empreses, incloent-ne aquelles que ofereixen serveis de digitalització en català d’Andorra o Catalunya Nord, així com la l’augment d’empreses de sectors clau com el de les traduccions. Amb aquesta expansió, Digitalitzem-nos es consolida com una eina indispensable per al panorama empresarial digital en català, contribuint a reforçar la presència i l’ús del català en l’àmbit de la digitalització.

Notícies relacionades