ca

Característiques del .cat

Permet l’ús dels caràcters propis de la llengua catalana (IDN)

Qualsevol domini .cat .cat accepta els onze caràcters especials del català (à; ç; è é; í; ï; l·l; ò; ó; ú; ü). A més a més, en registrar un domini amb qualsevol d’aquests caràcters, pots tenir el mateix domini sense els accents, de manera gratuïta.

Per exemple, en registrar fundació.cat s’obté pel mateix preu fundacio.cat. Aquests dos dominis es comportaran com un de sol i permetran l’accés al domini als teclats que no tinguin els nostres caràcters.

Accepta un nivell extra de seguretat (DNSSEC)

El DNSSEC (Domain Name System Security Extensions), és una clau criptogràfica que assegura la conversió correcta del nom de domini a la seva adreça IP, facilitant un nivell extra de seguretat al domini en qüestió.

Està pensada especialment per als webs on es realitzen transaccions electròniques o aquells que tracten amb dades sensibles. Qualsevol domini .cat pot disposar d’ella, només cal demanar-ho al registrador amb qui es té contractat el domini.

Privacitat per a particulars (Whois privat)

El domini .cat permet ocultar de forma gratuïta les dades de contacte de les persones físiques que en facin un ús no comercial dels seus dominis, gràcies a la implementació d’un servei de protecció de dades propi