ca

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

11 de maig de 2011

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat tot això, l’ACPV s’enfronta ara a una sèrie d’expedients administratius i a una multa de vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Tant el projecte de llei impulsat per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres”, amb més de 650.000 signatures, com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’ACPV en aquest conflicte; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles.

Per això, avui, diferents entitats i mitjans de comunicació fem aquesta crida pública per fer una donació solidària a Acció Cultural del País Valencià per garantir-ne la seva continuïtat.

Notícies relacionades