ca

Un web català guanya el concurs europeu Dot Award!

11 de maig de 2012

Bons resultats dels Webs al punt .cat al concurs europeu Dot Award! El primer premi ha recaigut en un dels nostres webs, així com també una menció especial. Estem ben orgullosos del bon nivell dels nostres estudiants, felicitats a tots, hem tornat a fer un bon paper a Europa!
Aquests han estat els guanyadors del segon concurs europeu de creació de llocs web per a estudiants:

 • 1r lloc: Elsglobus.cat
  A Igualada té lloc cada any l’European Balloon Festival, esdeveniment que ha inspirat tres alumnes d’ESO de l’Escola Pia d’Igualada per a crear el seu web. Allà trobaràs notícies, fotos, vídeos, expedicions i molta més informació sobre aquesta afició.
  Fa algunes setmanes, el jurat de Webs al punt .cat va guardonar aquest web amb el primer premi de la categoria de 1r a 4t d’ESO. Ara és el jurat del Dot Award qui premia aquest lloc, amb el màxim guardó europeu, pel seu encant i colorit, destacant la bona organització de la informació i un ús creatiu dels recursos. Moltes felicitats a la Marta i als dos Carles, i gràcies a la Montse, tutora d’aquest equip, per la seva empenta.
 • 2n lloc: Scorepion.be
  Cinc estudiants de l’últim curs de la Universitat Tècnica de Howest, a Bèlgica, han aconseguit el segon premi gràcies a una aplicació mòbil per a cobrir els tornejos de golf.
 • 3r lloc: Odklopi.se/tomos/
  Dos estudiants de l’escola de secundària de Ptuj, una petita ciutat a Eslovènia han creat aquest web, guardonat en tercera posició, on mostren tota la informació referent a les motocicletes Tomos.
 • Menció especial: Escribescatalans.cat
  La Chahira, el Miquel, el Victor i el Xavier cursen el segon nivell de sistemes Microinformàtics i Xarxes a l’Institut de Palamós. El web que han creat, relacionat amb la literatura catalana, ha rebut una menció especial del jurat internacional que conforma el Dot Award, atès el seu interès i la bona estructura del seu contingut. Moltes felicitats estudiants, bona feina!

El Dot Award és el concurs europeu al que accedeixen els seleccionats dels concursos locals que realitzen els registres dels dominis .be (de Bèlgica), .si (d’Eslovènia) i .cat (el nostre, dels catalanoparlants), amb l’objectiu que els joves aprenguin a fer un ús pràctic d’Internet i de les darreres tecnologies. Aquesta segona edició ha comptat amb quaranta-cinc webs participants, divuit dels quals provinents dels Països Catalans. Montse Basart, tutora de l’equip guanyador del Dot Award, destaca la importància d’aquest concurs, “ens ha permès crear equips de treball potenciant l’organització, motivació, competència, respecte, presa de decisions, optimització de recursos, etc., competències imprescindibles per al desenvolupament integral d’una persona”.

Com llegiu aquí, la segona edició del nostre concurs Webs al punt .cat va ser tot un èxit, i a Europa ho hem tornat a demostrar. Som conscients que els nostres estudiants són el nostre futur i tenim un deure amb la societat de donar-los eines per tal que continuïn enfortint el lideratge de la comunitat catalanoparlant a la xarxa, avui i demà.

Agraïm a tots els estudiants i professors el seu suport a aquesta iniciativa, i també a les empreses registradores Dinahosting, Entorno i ServeisWeb, les quals han ofert gratuïtament l’allotjament dels webs concursants. En les properes setmanes, les entitats organitzadores del concurs entregaran el premi als guanyadors en els respectius centres formatius. Si voleu seguir informats, feu-ho des del web https://websalpunt.cat, Facebook o Twitter.

Notícies relacionades