ca

Un any creixent amb força

13 de febrer de 2007

Avui fa un any de l’inici del Sunrise (o fase restringida de registre). El 13 de febrer començaven a aparèixer a la xarxa els primers dominis .cat registrats per empreses i institucions. En només 5 mesos el .cat va passar de l’aprovació a ser una realitat.
Amb motiu d’aquest primer aniversari, la Fundació puntCAT presentarà en roda de premsa a la seu de l’IEC (Institut d’Estudis Catalans) el balanç del primer any i les grans línies a seguir de cara al 2007.
Com a fites més destacables podem mencionar un creixement sostingut, arribant ja als 21.000 dominis, i la possibilitat de demanar dominis amb caràcters especials (ç, l·l, accents, dièresi, etc) des del primer dia. En la vessant més social, el .cat ha atret a gran quantitat d’empreses, persones i institucions que no tenien presència pròpia a Internet i que amb l’aparició del .cat s’han decidit a publicar els seus propis continguts. Els titulars de dominis .cat aporten a Internet, segons els buscadors, uns 4 milions de documents, superant de llarg tots els dominis patrocinats (sponsored TLD) i algun de genèric.

Es doncs un balanç positiu del que ens hem de felicitar. Es un èxit de tots. Però és també el moment per a una primera reflexió i començar a introduir canvis que facin créixer encara més el .cat, en facilitin el seu ús i simplifiquin el procés de registre.

En parlarem després de la roda de premsa …

Notícies relacionades