ca

Trets diferencials que ens fan ser més que un domini

31 de maig de 2012

La tasca principal de puntCAT és la gestió del domini .cat, és a dir, proveir de la infraestructura tècnica i les condicions legals necessàries per a que la comunitat catalanoparlant puguem disposar d’un domini propi a Internet, sota el qual registrar els noms dels nostres webs. No obstant, amb l’objectiu de servir millor la societat per la que vam nàixer, sovint organitzem, col·laborem i donem suport a diferents iniciatives que ajudin a potenciar la Societat de la Informació, sempre sense ànim de lucre, fet que ens diferència de la gran majoria de dominis del món.

Resumim aquí les activitats en les que hem col·laborat darrerament i alguna de les més importants que tindrem ben aviat:

  • El passat 21 de maig vam participar a un seminari de valor afegit organitzat al Consell Comarcal de l’Alt Camp pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. La jornada es va estructurar entorn el màrqueting estratègic en la comercialització de productes agrorurals. Entre d’altres interessants ponències (aquí et pots descarregar el programa), el director de puntCAT va explicar perquè el nostre domini ofereix una gran oportunitat de negoci que, a més a més, posa en valor el territori. Si vols conèixer els motius, consulta els trets fonamentals en aquesta presentació.
  • Pocs dies abans, la comissió TIC de la Unió Empresarial de l’Anoia va convidar-nos a fer un Cafè Digital. L’objectiu d’aquesta sessió era idèntic al comentat abans, ajudar els empresaris de la zona a apropar-se als seus clients, per la qual cosa el domini .cat és l’eina perfecta donat que segmenta clarament un mercat, el catalanoparlant.
  • En aquesta línia d’ajudar les empreses a apropar-se als seus clients, tot parlant-los en la seva llengua, el proper 13 de juny a les 12 del migdia participarem a la Fira BizBarcelona protagonitzant la conferència “Noves oportunitats de negoci amb .cat” on, a més a més, dues importants marques presentaran els seus casos d’èxit pel que fa a l’estratègia que segueixen a Internet sota el domini .cat: la multinacional catalana Munich Sports, de la mà del seu director de Màrqueting en Xavier Berneda, i el Futbol Club Barcelona, representat pel president de la comissió tecnològica, en Xavier Gracia.
  • Per altra banda, donat que som el primer i únic domini d’Internet dedicat a una comunitat lingüística, coneixem perfectament com un domini propi pot ajudar a visibilitzar una llengua minoritzada. En aquest sentit, el passat 17 de maig, dia d’Internet, el director legal de puntCAT es va desplaçar fins a Bilbao per a participar en la taula rodona de “Governança i inclusió digital: diversitat lingüística a Internet”, organitzada per la Universitat del País Basc. A aquesta fructífera sessió vam comptar amb la presència dels representants de dues comunitats que han presentat la candidatura a la ICANN per a esdevenir dominis lingüístics: el .eus, per la llengua basca, i el .gal, per la comunitat gallega. Aquest darrer candidat a domini feia aquest mateix dimarts la seva presentació pública, a la qual ens van convidar a participar. .cat és un domini d’èxit i podem estar ben orgullosos per haver marcat el camí que altres comunitats lingüístiques del món han seguit i seguiran. Els desitgem que siguin tan útils per la seva comunitat com .cat ho és per la nostra.
  • Per últim, volem esmentar que per cinquè any consecutiu hem donat suport a la Penedesfera, la trobada anual dels blocaires del Penedès, el Garraf i l’Anoia que s’ha celebrat aquest passat de setmana. Creguem en la importància de les comunitat blocaires per a fer d’Internet un espai més participatiu i obert a tothom, és per això que col·laborem amb les esferes de blocaires que ens ho demanen facilitant un descompte del 50% en el registre o la renovació dels seus dominis .cat.

Notícies relacionades