ca

Tres webs catalans són premiats pel Dot Award, concurs de creació de llocs web adreçat a estudiants francesos, belgues i catalanoparlants

27 de maig de 2013
elserpent_0

La tercera edició del concurs internacional d’elaboració de llocs web Dot Award ja té guanyadors i estem d’enhorabona. Un jurat internacional ha seleccionat els webs amb el Millor Contingut, Millor Disseny i Millor ús de les TIC, entre els quals destaquen tres webs creats per alumnes catalans. La tercera edició d’aquest concurs ha estat organitzada per tres entitats europees relacionades amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació: la Fundació puntCAT, registre del domini .cat; AFNIC, registre dels dominis de França (.fr) i de l’Illa de la Reunió (.re), i RVO Society, organització educacional de Flanders. A més a més, s’ha comptat amb la col·laboració de Centr, l’organització que aglutina als dominis territorials d’Europa. L’Institut Antoni Pous i Argila, de Manlleu, ha estat premiat doblement pel Dot Award: el web https://elserpent.cat, sobre la festa popular del Serpent, ha guanyat el premi al Millor Contingut mentre que https://lmfamily.cat, sobre grups de música coreans, s’ha endut el de Millor ús d’eines TIC. El web https://montsiasud.cat, creat per alumnes de l’IES Sòl de riu d’Alcanar, ha rebut un accèssit. Els webs catalanoparlants participants del Dot Award han estat escollits prèviament pel Webs al punt .cat, concurs organitzat per la Fundació puntCAT al qual s’havien presentat 105 equips d’estudiants d’ESO, Batxillerat i de cicles formatius de Grau Mitjà o Superior d’arreu del territori de parla catalana. Mitjançant les tres edicions d’aquest concurs de webs per a estudiants, la Fundació puntCAT ha apropat l’ús proactiu de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a gairebé un miler d’estudiants, els quals han creat 232 web de diverses temàtiques i contingut.

Premi al millor contingut – Dot Award 2013

Aquest premi ha estat atorgat a dos llocs web:

  • https://elserpent.cat Cada 14 d’agost a Manlleu, Barcelona, se celebra la festa popular d'”El Serpent”. Cinc joves estudiants de l‘Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu han dissenyat aquest web per explicar la festa i potenciar la participació i l’interès de la gent. El jurat ha valorat les fotos, la quantitat d’informació que es dóna i el toc personal dels estudiants. Setmanes enrere, aquest web havia estat guardonat amb el primer premi de la categoria d’ESO del concurs Webs al punt .cat.
  • http:/mazemag.fr Una revista en francès feta per i per a gent jove. Seixanta editors voluntaris aporten contingut gratuïtament cada mes sobre notícies, cinema, moda, música, literatura, art i videojocs. El web, que sembla que té fins a 20.000 visites úniques cada mes, no té cap línia política predefinida: tots els editors poden expressar les seves opinions lliurament. El jurat ha premiat aquest web pel seu contingut: original, ben organitzat i de qualitat.

Premi al millor ús d’eines TIC Dot Award 2013:

  • https://lmfamily.cat Aquest web, fet per estudiants K-popers de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, aporta moltíssima informació sobre cantants i grups coreans. Els membres del jurat han tingut en compte la joventut dels estudiants, d’entre 11 i 15 anys, el bon ús que han fet de les eines que han triat i la gran quantitat d’imatges i música que fan que aquest web cridi molt l’atenció. Aquests trets van ser molt valorats pel jurat del concurs català qui va atorgar a aquest web la segona posició en la categoria d’ESO del concurs Webs al punt .cat.

Premi al millor disseny Dot Award 2013:

  • https://maisondecanuts.fr Un web fet per estudiants d’entre 21 i 22 anys dedicat a la influència tècnica, social i creativa que ha tingut la indústria de la seda a Lió durant els darrers 5 segles. El jurat va ressaltar el seu bon disseny i el punt artístic. Un bon lloc web per a promocionar el museu de la ciutat de Lió.

Premi accèssit Dot Award 2013:

  • https://montsiasud.cat Tres alumnes de l‘Institut Sòl de Riu d’Alcanar han treballat en un web molt exhaustiu sobre la història, la cultura, la cuina i les darreres novetats de cada una de les poblacions del Montsià, a Tarrgona. Els membres del jurat han decidit donar un accèssit a aquest web per la seva bona navegabilitat, arquitectura, integració i pel seu bon contingut, valors que van propiciar el 3r lloc en la categoria d’ESO del Webs al punt .cat.

  Fa pocs dies vam visitar l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu per a atorgar els premis als guanyadors al millor contingut i al millor ús d’eines TIC, aquí teniu una foto. El premi al web català guanyador de l’accèsit està en camí, seguiu-nos a Facebook i Twitter per veure quin regal sorpresa tindran. Un cop finalitzat aquests concursos, a la Fundació puntCAT ja preparem la quarta edició del Webs al punt .cat per al curs escolar 2013/14; si ets professor o alumne/a de secundària, segueix atentament les nostres notícies i esperem la teva participació.

Notícies relacionades