ca

Som el segon domini que més ha crescut aquest any al món

18 de desembre de 2012

Aquest 2012, fora del que les previsions podien apuntar, ha estat el millor any de la nostra història ja que, a falta de dues setmanes per a tancar l’any, la comunitat .cat ha crescut aproximadament en uns 9.000 nous dominis, uns 3.000 per sobre del que anàvem creixent any rere any. Ara mateix som 60.933 dominis actius i amb el ritme de creixement que portem acabarem l’any amb més de 61.000 dominis .cat registrats; una comunitat petita que no para de créixer. Nombroses administracions, empreses, professionals i particulars que teniu el català com a llengua pròpia o que us voleu adreçar a la comunitat catalanoparlant en la nostra llengua, ja heu adoptat l’únic domini al món que designa a una comunitat lingüística. En aquest estudi publicat recentment per la revista especialitzada francesa 01Entreprises, el .cat se situa en el 72è lloc en nombre de registres, d’entre els 316 dominis existents a tot el món.

Aquest augment de registres ha posicionat el .cat com el segon domini que més creix al món. En els darrers dotze mesos, de novembre 2011 a novembre 2012, .cat ha experimentat un creixement del 15% en el registre de nous dominis. El domini estatal de Montenegro és l’únic domini que supera el creixement de .cat, ja que amb la terminació .me i les possibilitats que aquesta paraula dóna en anglès, ha derivat cap a un ús personal (com ara, nomcognom.me) o cap a jocs de paraules enginyosos (kiss.me, call.me, etc.), convertint-se en un domini molt popular més enllà del seu territori.

L’actual context d’auge de l’expressió catalana, així com la creixent identificació dels internautes catalanoparlants amb el vostre domini, ha disparat la demanda de .cat. Aquest moment ha estat clau per a que, des de la Fundació puntCAT, fem els esforços necessaris en aplicar una important reducció de preus, entorn al 70%, i facilitar-vos el vostre domini més econòmic que mai. Fins al proper 13 de gener, i mitjançant deu registradors diferents, registrar un .cat té un preu mig de 8,40 euros, davant dels 14 euros que costen de mitjana els dominis .com, .org, .net o .es.

Ara és més moment que mai de ser .cat! La MegaPromo .cat, vigent fins al 13 de gener de 2013, permet registrar un .cat durant un any per menys de 10 euros, una oportunitat única per a disposar d’un domini propi. A més a més, amb la voluntat d’arribar a tothom, hem desenvolupat una divertida aplicació per a Facebook perquè pugueu comprovar si el vostre nom amb matrícula .cat està disponible a Internet i fer-li-ho saber a tothom de forma original. Aquesta campanya de Facebook es diu ElTeuNom.cat, i és que avui encara queden molts noms propis disponibles per a registrar.

Agraïm enormement la confiança que la comunitat .cat poseu dia rere dia en el vostre domini i en la feina que fem des de la Fundació puntCAT, i desitgem seguir comptant amb el vostre suport per a continuar fent del petit gran .cat, un dels millors dominis del món.

Notícies relacionades