ca

SEO: Consells per posicionar el teu web

4 de setembre de 2015
muntatge_seo_

No és fàcil conèixer tots els secrets del posicionament SEO per saber què li convé al teu web per garantir la seva visibilitat privilegiada als cercadors d’Internet. Els algoritmes i els atributs varien amb freqüència i són molts els especialistes que n’estan al cas dia rere dia.

Entre els aspectes més rellevants a considerar, es troben la qualitat dels continguts (del que es tracta és d’aportar valor amb allò que escrivim i de fer-ho amb la màxima coherència i rigor possibles), el Linkbuilding (és a dir, que siguis popular a la xarxa i altres incloguin enllaços al teu web), la tria adequada dels metatags (que són les etiquetes html invisibles per als usuaris que s’han d’afegir en cascuna de les pàgines del teu web per orientar els cercadors) o la incorporació del mapa web (que és un organigrama que mostra com està estructurat el teu web i que és útil per als cercadors, però també serveix com a guia per als usuaris; en anglès se’l coneix com sitemap).

Menys populars, però igual d’importants són altres factors que poden ajudar a millorar el teu posicionament SEO. És el cas, per exemple, del disseny (el teu web hauria de ser responsive -adaptable per a tots els dispositius-, clar i atractiu per als usuaris i els navegadors), la velocitat (és bàsic que el teu web no trigui gaire a carregar-se i no abusi d’imatges amb un pes excessiu), la flexibilitat (els cercadors no suporten els webs intocables, que no renoven la seva forma i no actualitzen els seus continguts regularment) o l’extensió de domini (que hauria de ser coherent amb els teus continguts).  

Pel que fa a aquest últim punt, si un lloc web està escrit en català i es dirigeix a la comunitat de parla catalana, la tria d’un .cat. és la més adient per al posicionament SEO. De la mateixa manera, si el teu web està dedicat a les bicicletes, seria coherent disposar d’un .bike i si, en canvi, ets una organització sense ànim de lucre, seria adient que optessis per un .org.

No obstant això, un lloc web multidomini, que disposi de diverses extensions de domini en funció dels seus públics objectius, és el més aconsellable per a una bona indexació als cercadors, ja que et permet una millor segmentació i un millor posicionament.

Els secrets del posicionament SEO, però, no s’acaben aquí i factors com el protocol robot.txt (que indica allò que no volem que detectin els cercadors) o l’activitat a les xarxes socials (la construcció d’una comunitat que interactuï amb el teu web és essencial) són també altres aspectes a considerar, tal com es detalla en aquesta interessant entrada del bloc de CDmon

*Fotografía extreta de la Viquipèdia

Notícies relacionades