ca

Resultat dels projectes de caire tècnic desenvolupats pels Ajuts puntCAT 2010

18 de gener de 2012

A l’entrada que vam fer ahir en aquest mateix bloc destacàvem la vessant més social i cultural dels Ajuts puntCAT 2010 i presentàvem el resultat de quatre iniciatives desenvolupades gràcies a la reinversió de beneficis de la Fundació puntCAT. Avui destacarem els altres tres projectes premiats pels Ajuts puntCAT 2010, desenvolupats també sense ànim de lucre, però aquests amb una aplicació més tècnica:

 • Complement de navegadors per a facilitar l’ús de servidors intermediaris
  La Fundació privada per la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral Guifi.net va guanyar un Ajut puntCAT per a desenvolupar un complement (plug-in) per Firefox i Fennec, que ajuda a qualsevol usuari que se l’instal·li a triar quina porta d’accés, el que es coneix com a proxy, és la més adequada per a sortir a Internet. Aquest afegit, que a hores d’ara compta amb més de 30.000 descàrregues, facilita l’ús de més de 130 passarel·les de sortida a Internet i ajuda a qualsevol usuari a saber quina xarxa li donaria una connexió més ràpida, fluïda o millor, segons els seus interessos.
  En aquest vídeo els representants de Guifi.net expliquen en què consisteix el projecte. Des d’ací et pots descarregar el proxy i al vídeo que trobes en aquesta pàgina s’ensenya com instal·lar-ho.

 

 • Punt de trobada web per a la reutilització de material electrònic
  L’associació Tecnologia per a Tothom formada per estudiants, professors i PAS de la Universitat Politècnica de Catalunya va guanyar un Ajut puntCAT per a automatitzar i facilitar un servei de reutilització d’ordinadors que prèviament realitzaven in situ des de la seva seu. La finalitat ha estat dotar a la societat d’autonomia per a nodrir- se d’equipament informàtic que pot ser reutilitzat. Des del web de la Xarxa de Suport a la Reutilització d’equipaments informàtics, si ets un particular amb recursos insuficients o una entitat amb fi social i sense ànim de lucre, pots posar-te en contacte amb els donants d’equips i beneficiar-te gratuïtament de maquinari informàtic de segona mà en bon estat.
  En aquest vídeo un membre de TxT ens explica breument el projecte.

 

 • Equip de desplegament ràpid de cobertura WiFi d’acord amb el model de Xarxa Oberta
  L’associació Expansió Xarxa Oberta, amb l’objectiu de promoure la Xarxa Oberta, ha desenvolupat aquest projecte gràcies al nostre ajut per tal de donar cobertura WiFi a grans esdeveniments on és difícil tenir connexió a la xarxa o simplement no n’hi ha, com podria ser al mig del camp. A partir d’una sèrie de nodes distribuïts per l’entorn, aquest equip pot donar cobertura d’Internet als participants de l’esdeveniment. L’equip qmp està desenvolupat principalment en programari lliure i pot ser fàcilment replicable per a que altres entitats l’utilitzin lliurement.
  L’equip d’EXO ens explica a través d’aquest vídeo la finalitat del projecte.

 

Si voleu veure un resum global del resultat dels projectes desenvolupats pels Ajuts puntCAT 2010, aquí teniu un vídeo, subtitulat a l’anglès, castellà i francès. Sapigueu que els Ajuts puntCAT van celebrar la seva segona edició el passat 14 de desembre i tres entitats ja estan treballant en desenvolupar els projectes que la reinversió de l’Obra Social de puntCAT els empenta a realitzar. Un cop més, gràcies pel vostre suport ja que sense la comunitat .cat formada pels més de 50.000 dominis, no podríem reinvertir els beneficis en la potenciació de la Internet catalanoparlant. Desitgem que us en beneficieu!

Notícies relacionades