ca

Registrar un .cat és definitivament un 25% més barat!

16 de gener de 2013
grafica_evolucio_preu_0

La comunitat .cat està d’enhorabona! El bon funcionament del nostre domini, que a hores d’ara suma ja més de 62.000 .cat a Internet, ens ha permès rebaixar 5 euros el preu de cada nou domini que es vulgui registrar. La MegaPromo ha estat tot un èxit i durant els passats sis mesos ha facilitat el registre de gairebé 9.000 dominis per menys de 10 € l’any. Un cop finalitzada aquesta promoció especial, hem fet càlculs i hem comprovat que és viable fer una rebaixa en les altes de .cat sense posar en risc la solvència del domini. Malauradamant, encara no podem aplicar una rebaixa definitiva a les renovació anual dels dominis; us recordem que la única font d’ingressos de la Fundació puntCAT prové del registre i renovacions dels dominis .cat, i que ens cal seguir sent auto-solvents per a conservar la independència del nostre domini, una valuosa eina per a tota la comunitat catalanoparlant. És per això que fins a més endavant no podrem rebaixar el preu de les renovacions, però no ens oblidem dels que fa anys que confieu en nosaltres, i a més de les successives promocions a meitat de preu que us continuarem oferint, reduirem el cost de les renovacions tan aviat com sigui possible.

Ací podeu consultar la nova política de preus que ahir, vam posar en marxa. Si recordeu bé, nosaltres no us podem vendre dominis directament sinó que el seu registre l’heu de fer a través de diferents empreses registradores. El preu al que venem cada domini a aquestes empreses havia estat de 20 € durant els darrers tres anys, des d’ara el venem a 15 €. El preu de venda al públic del domini .cat l’estableix cada empresa registradora, afegint-hi altres serveis i el seu marge de benefici. Aquests registradors són lliures d’aplicar la nostra rebaixa o no fer-ho, però us assegurem que alguns dels principals registradors de .cat l’han aplicat íntegrament, així que ja us podeu estalviar 5 euros en el registre de nous .cat!

Revisió històrica del preu de .cat
Les despeses d’infraestructura són molt similars per a tots els registres d’Internet, però no és el mateix fer-hi front amb centenars de milions de registres, com té el .com per exemple, que amb pocs més de 62.000. Fins que .cat no ha tingut un volum suficient de dominis no ha estat possible equilibrar el nostre preu al de la resta de dominis. Tot i així, a la Fundació puntCAT mai hem oblidat la nostra finalitat fundacional d’acostar-vos .cat tant com fos possible, i quan ha estat possible, hem anat reduint progressivament el seu preu. Des del seu naixement, el preu de registre d’un .cat s’ha rebaixat fins al 70%, passant dels 50 euros inicials (preu de majorista) als 15 euros actuals. En un context de crisi i recessió econòmica, .cat es posa al costat de la societat reduint el preu de les noves altes, anunciant properes promocions de descompte per a altes i renovacions de dominis, i comprometent-se a una reducció global del preu de les renovacions, tan aviat com sigui possible.

 

Notícies relacionades