ca

Que ningú més que tu decideixi com es diu el teu bloc. Promoció especial per la comunitat blocaire

19 de març de 2012

El passat dissabte Google va afegir una extensió territorial al domini habitual del seu servei de blocs, Blogger. Els usuaris d’aquest servei van veure com el domini del seu bloc passava a disposar, a més a més del .com (blogspot.com), el domini territorial de l’estat al qual pertanyen. Als blocs d’aquesta plataforma a l’estat espanyol se’ls hi ha sumat el domini .es (blogspot.com.es), d’igual forma que els de l’estat francès estan també sota el .fr i els de l’estat italià sota el .it. La molèstia que aquesta decisió ha causat en bona part dels usuaris catalanoparlants no s’ha fet esperar i ja corren múltiples opinions per la xarxa i especialment per Twitter, sota l’etiqueta #BloggerCAT. Entre elles, hi ha nombroses peticions a Google per a que posi a disposició dels catalanoparlants el servei de Blogger sota el nostre domini, com va fer amb el seu famós cercador quan va activar https://google.cat.

La solució per a que el nom del teu bloc o dels teus continguts sota la plataforma d’un tercer no depengui de ningú més que de tu, és disposar d’un domini propi. Si tens un bloc allotjat sota un servei gratuït de blocs, com ara blogspot.com.es o wordpress.com, pots disposar d’un domini .cat i afegint-hi una senzilla redirecció, qualsevol persona podrà consultar el teu bloc anant a elnomquevulguis.cat. És ben fàcil, fer el registre i la redirecció del teu propi domini només és qüestió de minuts. Si no saps com fer-ho, t’ajudem des d’aquesta pàgina.

Promoció #BloggerCAT
Des d’ara mateix i fins a les 23.59 h del proper diumenge 25 de març, qualsevol persona pot aconseguir un descompte del 50% per a registrar un .cat i redirigir-lo cap al seu bloc. Només cal entrar a https://promo.totssom.cat i omplir el formulari. Dins d’un termini màxim de 24 hores laborables, els blocaires que ens ho demaneu rebreu el vostre codi de descompte (preu final en funció del registrador escollit). Et recordem que per a registrar un .cat no importa d’on siguis ni on visquis, només cal que sota aquell domini hi hagi continguts significatius en català.

Volem agrair a la comunitat blocaire catalanoparlant el vostre esforç en reclamar als grans serveis d’Internet el seu respecte envers la nostra comunitat i la vostra petició de que facin servir el domini .cat, alhora que us empentem a no deixar de fer-ho. Els blocaires que participeu en aquesta promoció, un cop registreu el .cat propi i el redirigiu al vostre bloc, ens ho podeu comunicar (mitjançant Facebook, Twitter o al correu participa@domini.cat) i donarem a conèixer la vostra col·laboració en aquesta campanya, promocionant el vostre domini.

Notícies relacionades