ca

Presentem un llibre electrònic sobre IPv6, el nou protocol d’Internet

3 de febrer de 2011

IPv6 per a tothom. Guia d’ús i aplicació per a diversos entorns és el títol del llibre, en format digital i de distribució gratuïta, que posem a la vostra disposició des de la pàgina https://www.ipv6peratothom.cat. Les adreces IPv4 sobre les que funciona Internet ja s’han esgotat. L’entitat que atorga aquestes adreces, IANA ja ha lliurat les darreres i ara més que mai cal fer la transició cap a les noves adreces IPv6, les quals coexisteixen amb les originals IPv4.

Des de la Fundació puntCAT i amb l’objectiu d’oferir-vos de la manera més simple possible les darreres tecnologies disponibles, publiquem aquest llibre divulgatiu que explica, de manera senzilla però precisa, què és i com es configura l’IPv6. Podeu consultar la publicació en línia des de la seva web o descarregar-vos-la en format PDF.

Aquest llibre és una adaptació i traducció que la Fundació puntCAT i ISOC-CAT hem realitzat del llibre que el Capítol Argentí d’ISOC va publicar a l’octubre de 2009. Tal i com es destaca al llibre, la manca d’adreces Ipv4 i, sobretot, el fet que molts proveïdors de connexió a Internet no estiguin preparats per oferir IPv6, pot afectar al creixement d’Internet pel que fa a l’ús i oferta dels serveis. És la nostra intenció ajudar a la Internet catalanoparlant a estar preparada per la coexistència d’IPv4 i IPv6 i així seguir liderant el desenvolupament tecnològic a nivell internacional. Us recordem que des del primer dia (febrer de 2006) els sistemes del Registre puntCAT permeten que qualsevol domini .cat pugui usar adreces IPv4 i IPv6. també les planes web de la Fundació puntCAT, són accessibles per IPv6

Us encoratgem a llegir el llibre, fer-vos-en ressò i distribuir-lo lliurement.

Notícies relacionades