ca

Domini .cat: esdeveniments i reunions de primer nivell del mes de maig

21 de maig de 2024
domini .cat al icann paris

ICANN París

L’esdeveniment d’ICANN (de l’anglès Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, Corporació d’Internet per a l’assignació de noms i nombres) celebrat a París del 6 al 9 de maig de 2024 va ser molt rellevant pel domini .cat, especialment en el context de la seva implicació en la gestió global d’Internet i la promoció de la cultura i la llengua catalana en línia.

Durant l’esdeveniment, es va destacar la importància de la gestió contra l’abús (protecció contra el frau: mecanismes i tècniques) i com des de les diverses parts implicades s’està gestionant la implementació del NIS2, la directiva de la UE que proporciona una legislació harmonitzada a tota la UE en matèria de ciberseguretat.

La planificació per a la propera ronda de sol·licituds per a nous dominis de primer nivell genèric (gTLDs) també es va discutir àmpliament. Aquest tema és especialment rellevant per al .cat, ja que pot influir en les estratègies futures per a la promoció de la llengua i cultura catalanes a Internet, així com per a la competència i col·laboració amb altres dominis.

En resum, la trobada de París va oferir una plataforma important per al domini .cat per participar en discussions clau sobre la governança d’Internet, la seguretat, la innovació tecnològica i la representació cultural, reforçant així la seva presència i influència a nivell global.

domini .cat al e-show barcelona

E-show Barcelona

L’ E-show Barcelona 2024, celebrat el 13 i 14 de maig, va reunir els principals actors del comerç electrònic i el màrqueting digital.

El domini .cat, juntament amb el domini .barcelona i el registrador Don Dominio, van tenir una presència destacada amb un estand compartit on els visitants de la fira podien obtenir un domini .cat o un domini .barcelona amb allotjament web de forma gratuïta durant el primer any, si feien l’alta del domini a l’estand de la fira.

Els visitants van poder conèixer de primera mà els avantatges i possibilitats que ofereixen aquests dominis per a negocis i projectes digitals orientats al mercat català i internacional. La col·laboració entre .cat i .barcelona va mostrar un fort compromís amb la promoció de la identitat i presència catalana a Internet, oferint als assistents eines i recursos per potenciar les seves estratègies en línia.

L’E-show Barcelona 2024 va ser una oportunitat per al .cat i el .barcelona de demostrar la seva rellevància i la seva capacitat d’adaptació a les necessitats del comerç electrònic i al màrqueting digital modern, consolidant-se com a opcions de confiança per als emprenedors digitals.

Notícies relacionades