ca

Oberta.cat: l’agenda dels esdeveniments culturals dels Països Catalans ja està en marxa

23 d’octubre de 2012

El directori dels esdeveniments culturals que es desenvolupen arreu dels territoris de parla catalana ja està en marxa i s’estrena amb més de 10.000 actes disponibles. L’AgendaOberta es basa en les dades obertes que les administracions disposen i també en les que diferents entitats, col·lectius i agendes culturals cedeixen a aquest directori, un cop el format de les dades ha estat estandarditzat. Cada dia s’afegeixen a l’agenda de forma automatitzada més de 200 activitats de tot tipus que tenen lloc arreu del territori, a partir del centenar de fonts d’on s’obté aquesta informació. Si voleu més informació, consulteu aquest comunicat de premsa o visiteu el web d’Oberta.cat.

Ens omple d’orgull presentar-vos Oberta.cat ja que teniu molt a veure en la seva creació. L’AgendaOberta ha estat desenvolupada per PimPamPum gràcies al finançament dels Ajuts puntCAT. Com sabeu, els Ajuts puntCAT han estat possibles durant dues edicions gràcies a la reinversió de puntCAT en accions i projectes que ajudin a desenvolupar la Internet en l’àmbit catalanoparlant. Cada domini que registreu ens ajuda a desenvolupar la nostra acció social la qual, entre d’altres accions, a hores d’ara ha possibilitat la creació de 9 projectes diferents. Però a més a més, si recordeu, vau ser els titulars dels dominis .cat qui, amb els vostres vots, vau escollir la proposta de l’AgendaOberta. Així doncs, sentiu-vos partícips d’aquest nou servei lliure i gratuït per a tothom i que, a més a més, permet reaprofitar les dades recapitulades i el propi desenvolupament del projecte, en tant que les dades que gestiona i el codi font del projecte són lliures.

Us convidem a visitar l’AgendaOberta, desitjant que us agradi molt i que us en beneficieu donant-li ús. I si sou un ajuntament i voleu millorar els vostres webs de manera que la informació també pugui ser reaprofitable per l’AgendaOberta, poseu-vos en contacte amb els desenvolupadors del projecte a info@oberta.cat. Gràcies per fer-ho possible!

Notícies relacionades