ca

Navega en Català – Fem visible el català a Internet, creem demanda

20 de maig de 2010

Dedicant només 20 segons a configurar la llengua catalana com la preferida del nostre navegador, estem dient a tot Internet que parlem català. D’aquesta manera fem visible la nostra preferència lingüística a la xarxa a través de les estadístiques d’accés que recullen les webs que visitem.

Només augmentant la demanda disposarem de més oferta de pàgines web i d’altres productes i serveis en la nostra llengua. Aquesta necessitat de fer més visible el català a Internet ens ha portat a engegar la segona edició de la campanya Navega en català per tal de conscienciar de la importància i la facilitat de configurar els navegadors en català. Així doncs, hem millorat el giny que vam realitzar l’edició passada i l’hem posat a l’abast de tothom per tal que qualsevol persona es pugui posar aquest petit widget a la seua pàgina i detecte la llengua dels navegadors que la visiten. Qui entre amb una llengua diferent de la catalana serà informat d’aquest fet i accedirà a una fàcil guia que explica com configurar correctament el navegador en pocs segons.

Volem agrair la col·laboració de les diferents pàgines que hores d’ara ja inclouen el giny i que estan ajudant a crear més demanda de català a la xarxa. A més a més, agraïm especialment la col·laboració de Softcatalà i del Bloc d’Apple en català, que ens han ajudat desinteressadment a desenvolupar algunes versions del giny.

Us encoratgem a fer del català la vostra llengua preferida en els navegadors doncs amb aquest petit gest tots hi sortim guanyant. Si disposeu d’un lloc web podeu afegir-vos a aquesta iniciativa instal·lant-vos el giny que trobeu en aquesta pàgina. I si penseu que navegueu en català perquè els menús del navegador els veieu en aquesta llengua, entreu a la web de Navega en Català i assegureu-vos-en, doncs una cosa no implica l’altra.

Notícies relacionades