ca

Més serveis de qualitat i gratuïts per a la comunitat: Analitzador de DNSChanger i DNS públic

5 de juny de 2012

A finals de 2011 es va descobrir una xarxa de servidors DNS (els encarregats de convertir el noms de les adreces d’Internet a números IP), que tenien com a objectiu robar informació personal dels ordinadors infectats. Els delinqüents infectaven els ordinadors amb un codi maliciós, el DNSChanger, per tal de modificar la configuració DNS i fer que totes les sol·licituds de resolució de noms de domini fossin redirigides a servidors suplantadors, controlats per ells mateixos. Més de quatre milions d’ordinadors de tot el món han estat infectats pel DNSChanger. El propi FBI ha coordinat una missió internacional per a controlar aquesta infecció, anomenada Operació GhostClick, i ha anunciat que a partir del proper 7 de juliol, els DNS que han estat infectats pel DNSChanger deixaran de funcionar. Per tant, d’aquí a poques setmanes qualsevol ordinador que estigui infectat per aquest codi maliciós no podrà connectar-se a Internet. El problema rau en que molts ordinadors podrien estar infectats sense manifestar cap símptoma, trobant-nos que d’aquí ben poc molts usuaris de la xarxa ens podríem quedar sense poder accedir-hi.

A puntCAT, entitat sense ànim de lucre que treballem per fer més forta la Internet catalanoparlant, ens agrada treballar per a oferir-vos un entorn segur, per això hem desenvolupat un nou servei gratuït, el que ara us presentem, i que té un doble objectiu. Per una banda hem habilitat un web que llegeix els DNS de les visites que hi entren, de forma que, fent-hi només un clic a https://dns-ok.cat, qualsevol persona sabrà si el seu ordinador està infectat pel DNSChanger o no. El web també disposa d’interessant informació complementària sobre aquest programari maliciós d’abast mundial. Per altra banda, us donem una fàcil, ràpida i segura solució als internautes que tingueu ordinadors infectats: el DNS de puntCAT, un DNS segur, proper i gratuït, que no només és la millor solució per qui ha estat infectat per aquest virus, sinó que està pensat per a tothom que vulgui beneficiar-se de les seves múltiples avantatges. Entra a https://servidordenoms.cat i, a més dels DNS que t’ofereixen les companyies d’accés a Internet (ISP) o altres serveis públics, configura’t el DNS de puntCAT. Fent-ho estaràs guanyant en:

  • Privadesa: En la línia de vetllar per la privacitat dels usuaris de la xarxa, amb el nostre DNS públic t’ajudem a repartir la teva presència a Internet. A les grans empreses que tenen accés a les dades del tràfic que hi ha a Internet els interessa crear perfils complets dels usuaris i facilitar-los a tercers (generalment, a empreses anunciadores). Com a entitat independent i de confiança t’assegurem que configurant-te el DNS de puntCAT, repartiràs la teva presència a Internet i disseminaràs el rastre que deixa el teu ordinador quan navegues per la xarxa, donat que no explotarem ni facilitarem a tercers l’activitat del nostre servidor.
  • Facilitat: Configurar el DNS de puntCAT és ben senzill. Ho pots fer de forma manual, seguint les nostres instruccions, o de forma automàtica, mitjançant un configurador de fàcil execució. Descobreix aquí les indicacions per a fer-ho.
  • Seguretat: El DNS de puntCAT està preparat per a validar els webs que tinguin DNSSEC, una tecnologia que proporciona seguretat extra als dominis on està implementada. Quan el teu ordinador sol·liciti als DNS l’adreça d’una pàgina amb DNSSEC, la resposta també contindrà informació sobre si és vàlida o corre el risc de tractar-se d’un lloc fraudulent.
  • Proximitat: Un cop configurat el nostre DNS, quan busquis un web al teu navegador, aquest s’obrirà més ràpidament de com ho fa ara. El servidor que t’oferim és molt proper al punt d’intercanvi de tràfic de dades de Barcelona, el CATNIX. Això facilita una resposta molt ràpida a totes les connexions que utilitzen aquest punt d’intercanvi, que són moltes de les que ofereixen els ISP que donen servei de DNS al nostre territori.
  • Sense permanència: Configurant el DNS de puntCAT no estaràs eliminant els teus DNS, per tant, si en cap moment vols deixar d’utilitzar aquest servei, conservaràs els DNS que et proporciona el teu proveïdor d’accés a Internet.
  • Gratuïtat: A la Fundació puntCAT som una entitat privada sense afany de guany i la nostra finalitat, a banda de gestionar el domini .cat, és potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant. Entenem aquest servei com un benefici públic al qual la comunitat internauta ha de poder tenir accés, així doncs l’oferim de forma gratuïta per a tothom.

Aquests dos nous serveis, tant l’analitzador del DNSChanger com el DNS públic de puntCAT, han estat sotmesos a proves per una sèrie de persones voluntàries que van interessar-se per donar la seva opinió sobre aquests nous serveis. A totes elles, i a les moltíssimes persones que us vau oferir, moltes gràcies per l’interès i pel treball altruista per a la comunitat. Ja podeu veure els webs definitius, els hem millorat seguint els vostres suggeriments i us ho agraïm als crèdits!

No deixis que un codi maliciós et deixi fora d’Internet!
Confia en .cat! Visita https://dns-ok.cat, configura’t el nostre https://servidordenoms.cat i millora la teva navegació per Internet!

Notícies relacionades