ca

Més de 1.200 estudiants ja dissenyen llocs web en català gràcies al concurs Webs al punt .cat

16 de gener de 2014
capcalera

Si sou alumnes d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius podeu inscriure-us fins al 31 de gener al certamen que organitzem a la Fundació puntCAT!

Un total de 1.206 alumnes ja s’han apuntat, a dia d’avui, a la 4a edició del concurs Webs al punt .cat, que convida a tots els estudiants de territoris de parla catalana a dissenyar un lloc web propi en català dins del seu àmbit acadèmic. La Fundació puntCAT és l’organitzadora del certamen, que va dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior del curs 2013/2014. Donat l’èxit en el número d’inscripcions, la data límit per apuntar-se a Webs al punt .cat s’ha allargat fins al 31 de gener. No dubteu en inscriure-us-hi des d’aquest enllaç https://websalpunt.cat/inscripcio/

Si bé la majoria dels participants són de centres catalans, també n’hi ha de València, Ontinyent, Benidorm o Sineu (Mallorca). El número d’alumnes apuntats d’enguany és molt significatiu, ja que, a tres setmanes de la data límit d’inscripció, s’ha passat dels 350 concursants del curs 2013/2014 als 1.206 actuals.

L’objectiu de Webs al punt .cat és fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català. El concurs només accepta llocs webs desenvolupats per grups d’entre 2 i 5 alumnes que siguin supervisats pels tutors del seu centre. Concretament, els 1.206 alumnes inscrits a hores d’ara pertanyen a un total de 352 grups de 73 centres educatius.

Un jurat d’especialistes del món de l’educació i les TIC determinarà el 23 d’abril quines són les candidatures guanyadores de Webs al punt .cat en les tres categories del certamen (de 1r a 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Cicles Formatius de Grau Superior) i alhora es premiarà un lloc web per votació popular. Així mateix, l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Digital (ACPG) lliurarà el Premi especial futurs periodistes ACPG – Fundació puntCAT, que reconeix el millor web d’un mitjà de comunicació digital del concurs.

Els estudiants guardonats participaran en el concurs internacional Dot Award, que reconeix anualment els millors llocs webs dissenyats per joves que, en aquesta edició, provindran de França, Lituània, El Salvador, Portugal i dels territoris de parla catalana. Dos dels quatre guanyadors dels Dot Award 2013 havien participat prèviament al concurs Webs al punt .cat.

El concurs Webs al punt .cat compta amb la col·laboració de F.C. Barcelona, TV3 i Munich, que proporcionaran diversos premis als estudiants guanyadors. Un dels premis més atractius se l’endurà la classe més eficient de cada categoria del concurs, qui rebrà entrades per anar un dia a Port Aventura.

Notícies relacionades