ca

Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació

16 de gener de 2014

Ahir al vespre es van lliurar els Premis del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació. Aquests guardons, que enguany arribaven a la seva vint-i-unena edició, van néixer amb la finalitat de fomentar el periodisme social, cívic, responsable i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes de la ciutat.

En aquesta edició, es van presentar 42 treballs, emesos per 26 mitjans i ens diferents, 11 en la modalitat de premsa, 9 en ràdio, 7 de televisió i 15 d’Internet. La Fundació puntCAT va formar part del jurat com a vocal d’Internet i el president de l’entitat, Ricard Huguet, es va encarregar de lliurar el premi en aquesta categoria. A més a més,  totes les entitats presentades a la categoria d’Internet rebran un domini .cat gratuït durant dos anys, ja sigui un nou domini o la renovació del que ja disposen.

Els professionals i programes guardonats per la seva contribució a la sensibilització sobre la realitat social a Barcelona al 2013 van ser els següents, segons les diferents categories:

  • Internet

    Premi a l’Associació Xarxa Digital Catalana, pel web www.social.cat. Es tracta d’una plataforma en línia d’acció social, amb continguts sobre serveis socials i benestar. L’eina ofereix informació del sector a les persones amb necessitats socials i explora les oportunitats que la xarxa digital pot aportar. A l’acte de lliurament, en Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT i jurat, va destacar aquest projecte  com “un important altaveu del tercer sector que compta amb un gran abast i difusió,  que porta realitzant durant els 5 anys que porta en funcionament”.

    Menció especial a l’Associació Benestar i Desenvolupament, pel web https://www.preinfant.org. La plataforma és una eina virtual d’informació, recursos i intercanvi d’experiències, sempre des de l’anonimat, adreçada als joves durant l’embaràs i la criança. En Ricard Huguet va voler destacar “el rigor i la qualitat de la informació  que presenta aquest web, acompanyat d’un disseny ben acurat i clar”.

  • Premsa

    Premi a Hermes Comunicaciones, S.A. (EL PuntAvui+) per la secció “Catalunya vol viure amb dignitat”. El jurat valora la valentia del diari en els temes socials que s’han triat, així com també l’aposta per una secció amb objectiu de continuïtat.

    Menció especial a l’Associació Esclat (associació per a persones amb paràlisi cerebral) pel monogràfic “Sexoafectivitat i discapacitat: un binomi possible”, publicat a la Revista Esclat. El jurat destaca el tractament i l’enfocament d’un tema sovint poc expressat als mitjans, la seva diversitat d’articles i opinions, les vivències personals i, sobretot, el trencament del silenci en aquest àmbit.

  • Ràdio

    Premi a Radiocat XXI per les emissions dels reportatges “Capricis de la puta vida” i “Si tu vols ells poden” del programa El Món a RAC1 de Jordi Basté i Xavi Pérez. El jurat valora el rigor i el tractament humanístic i qualitatiu d’aquests dos reportatges en un programa d’àmplia difusió.

    Menció especial a Catalunya Ràdio, S.R.G., S.A., per l’espai radiofònic CAMINS i els reportatges de Mireia Sal, Cesca Armengol i Pepa Ferrer, que destaquen per l’optimisme de les veus de les persones que han viscut en estat de marginació o en risc d’exclusió social i de les entitats del tercer sector que els han donat suport.

  • Televisió

    Premi al documental “Voluntaris” de la productora Nova Veranda 2010,S.L., per la seva transversalitat, per la qualitat de la imatge, pel relat dels personatges i per la bona projecció de la feina que fan els voluntaris.

    Menció especial al programa Actua: Voces, de Televisió de Catalunya, S.A. pel tractament de les arts escèniques com a eina de dinamització social i, en concret, per “Voces”, un projecte musical que dóna visibilitat i reconeixement als infants i joves que el protagonitzen.

Notícies relacionades