La Fundació puntCAT rep la Menció Honorífica de la 17a Festibity
Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com d’important és reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.
Enguany la Festibity ha premiat la Fundació puntCAT amb la Menció Honorífica, per impulsar activament la promoció de les TIC gràcies a iniciatives d’impuls al negoci i a la divulgació d’Internet, per fer de la tecnologia una eina de creixement, pluralisme i participació i per ser un vehicle per acompanyar la llengua i la cultura. La Menció ha estat lliurada pel conseller Jordi Puigneró i l’han recollit el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó juntament amb el Joan Fransc Gras i Salvador Alegret, anteriors presidents de l’entitat.
La Menció a la Iniciativa TIC ha sigut pel projecte SPARKLE, fàbrica virtual immersiva d’ALTRAN, una iniciativa que aplica els beneficis de la Indústria 4.0 i reprodueix una fàbrica virtual immersiva a partir d’una fàbrica real, on sensors intel·ligents recullen dades contínuament per detectar el seu estat i d’aquesta forma anticipar-se a errors, necessitats de manteniment o perills.
La Menció FIB se l’ha endut el fins fa poc president de FIB Alumni, Albert Herrero, en reconeixement a la seva dedicació i contribució a la marca FIB Alumni i la seva trajectòria a la Facultat, on ha estat un facilitador al llarg de la seva carrera, que ha entès que la tecnologia, sigui en el sector que sigui, és un mitjà per arribar als objectius. I així ho ha aplicat professionalment en diferents projectes locals i de diferents països europeus.
Finalment s’ha premiat HumanITCare amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància.
La Festibity és impulsada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, i els seus beneficis són reinvertits en la comunitat d’estudiants i exalumnes per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball.
L’edició d’enguany de la Festibity ha estat centrada en la robòtica i la Intel·ligència Artificial, sobretot en el seu vessant assistencial, una línia de desenvolupament basada en facilitar el dia de col·lectius vulnerables com la gent amb mobilitat reduïda, i en el de la roboètica, els límits ètics que hem de posar als nous avenços tecnològics.