ca

La fundació puntCAT rep el premi Pompeu Fabra

4 de desembre de 2008

La Fundació puntCAT ha rebut de mans del Vicepresident del Govern català el Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies 2008. Aquest premi reconeix a puntCAT la contribució per fer de la llengua catalana una llengua d’ús habitual a l’espai comunicatiu d’Internet, gràcies a l’impacte social que ha causat el domini .cat. El guardó, un bust en bronze de Pompeu Fabra, l’ha recollit el president de la Fundació puntCAT qui, en nom de tots els usuaris i titulars de dominis .cat, ha agraït el premi.

Els premis Pompeu Fabra, sense dotació econòmica, han estat instituïts per la Secretaria de Política Lingüística amb l’objectiu de reconèixer i fomentar l’acció de la societat civil en l’impuls del català. Els premiats en la resta de categories han estat el Grup Bon Preu, En Tilbert Dídac Stegmann, N’Aina Moll i Marquès i En Saoka Kingolo.

El domini .cat, amb poc més de 2 anys de vida, és avui en dia un referent tecnològic i d’innovació arreu del món. A banda de ser el primer domini associat a una cultura, va ser dels primers al món a oferir noms de domini amb caràcters diferents als de l’alfabet anglès (IDN). També puntCAT ha estat capdavanter a disposar del protocol EPP per a la comunicació entre registres i registradors, i del protocol IPv6 que proporciona nous serveis i evita els problemes derivats de l’escassetat d’adreces d’Internet. El .cat és un domini obert a tothom que ens permet projectar-nos al món i a l’hora permet que el món tingui una via privilegiada per a comunicar amb un mercat actiu i dinàmic de més de 10 milions de parlants.

Gràcies a tots els qui dia a dia confieu en el .cat !
El premi és per a vosaltres.

Notícies relacionades