ca

La Fundació puntCAT participa en la III Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana

26 d’abril de 2017
trobada cens enitats foment llengua catalana

El conseller Santi Vila es va reunir el passat 24 d’abril amb els representants de les 189 entitats que formen part del cens en el marc de la III Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana que es va celebrar als Lluïsos de Gràcia.

L’acte va comptar amb la intervenció de Carles Salvadó en representació de la Fundació puntCAT, que va explicar les tasques que fa l’entitat pel foment de la llengua catalana en l’entorn tecnològic.

També hi van intervenir Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; Oriol Hosta, president de l’entitat amfitriona, els Lluïsos de Gràcia i els representants de diverses entitats com l’Associació de Promoció de l’Ús Oral del Català en Contextos Formals i Informals, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, la Comissió de Llengua del Col·legi d’Advocats de Reus, la Fundació Bell-lloc i la Fundació Privada Ared.

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa des de l’any 2002, ha tingut un fort creixement els últims anys. Des del 2013 fins al 2016, ha augmentat el 57,5% i actualment té 189 entitats, de les quals 26 són noves incorporacions del 2016.
 
Les entitats que formen part del cens són d’àmbits molt diversos (cultura, empresa, lleure, ciència, integració social, esport, tecnologia, etc.) i de tots els territoris de parla catalana.

Notícies relacionades