ca

La Fundació puntCAT inicia una gira per Catalunya per impulsar els llocs web en català

18 novembre 2015
giracat

La Fundació puntCAT i la plataforma Cap Empresa Sense Web han posat en marxa la campanya “La gira del .cat”, amb la qual recorreran el territori català per promoure que els particulars, els negocis i les entitats locals disposin d’un lloc web en llengua catalana. El recorregut, que arrenca el 23 de novembre a Vic, promou la creació i renovació de llocs web amb domini .cat per tal de facilitar que la majoria d’empreses del país estiguin a la xarxa i ofereixin els seus productes online.      

La primera fase de la campanya, que es durà a terme a Vic entre el 23 i el 27 de novembre, oferirà als particulars, les entitats i els negocis de la capital d’Osona dominis .cat gratuïts i descomptes de fins al 50% en la creació o renovació de llocs web o botigues en línia. Durant diversos dies, “La gira del .cat” comptarà amb una carpa instal·lada a Vic (els dies 23 i 24 a la Plaça dels Màrtirs i el dies 25, 26 i 27 a la Plaça Major), on està prevista la visita de l’humorista Peyu (el matí del dia 24), que està compromès amb la iniciativa. Així mateix, també se celebraran trobades amb gremis i associacions de comerciants i empresaris de Vic perquè informin els seus associats dels beneficis de comptar amb un lloc web en català. Per últim, Santi Ribera, director general de la Fundació puntCAT, impartirà la conferència ‘Millora la presència del teu negoci a Internet’ el 26 de novembre a les 18.30 h. a l’espai VIT (Vic Integració Tecnològica). Tota la informació es troba al web de la campanya.

Ribera, que ha posat èmfasi en què la campanya serà una festa del domini .cat oberta a tothom, ha destacat que la iniciativa vol donar a particulars, entitats i negocis “totes les facilitats per adherir-se a la comunitat catalanoparlant a la xarxa amb les garanties d’una plataforma web que ofereix plena garantia de qualitat”. El director de la Fundació puntCAT també ha remarcat que triar un .cat “suposa un benefici directe per a les empreses que tenen un web en català, ja que es tracta d’un domini que millora i molt el seu posicionament als cercadors d’Internet”.

“La gira del .cat” s’inicia a Vic perquè només el 28% dels negocis d’Osona tenen presència a la xarxa amb un web en català sota un domini .cat. Concretament, la comarca té 5.703 empreses, de les quals 1.599 disposen d’un web amb .cat. Posteriorment, està previst que la Fundació puntCAT i Cap Empresa Sense Web prossegueixin la gira visitant diverses localitats del territori català durant el 2016.   

 

Notícies relacionades