ca

La Fundació puntCAT facilita que les entitats sense ànim de lucre tinguin presència en català a Internet

3 d’abril de 2014
Presentació de la promoció entitats

La Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, vol facilitar que les entitats sense ànim de lucre (ONGs, col·legis professionals, fundacions, associacions, etc.) tinguin presència a Internet en català amb una despesa mínima. Per aquesta raó, ha posat en marxa una promoció permanent, que permet que aquestes entitats puguin registrar un domini .cat per 6 euros anuals, puguin contractar un hosting per 35 euros anuals i puguin accedir al disseny d’un nou lloc web per 99 euros. Aquestes mesures, que s’uneixen a altres accions que s’estan duent a terme per oferir dominis .cat cada cop més econòmics a la comunitat de parla catalana, remarquen la voluntat de la Fundació puntCAT per normalitzar l’ús del català a Internet.      

En aquest sentit, la Fundació puntCAT ha arribat a acords en les darreres setmanes amb diversos registradors de dominis per rebaixar per a tots els usuaris el preu del .cat, que ara es pot registrar des de 8 euros el primer any de contractació i es pot renovar anualment des de 16,99 euros. Així mateix, la Fundació puntCAT ha activat també una promoció multiany, que permet renovar un domini .cat per a tota la vida o per a diversos anys a un preu invariable d’uns 14 euros anuals.

El conjunt de mesures impulsades per la Fundació puntCAT i els diversos registradors de dominis posen de manifest que el preu ha deixat de ser un impediment en la compra d’un domini .cat, que ha igualat costos amb altres dominis de major antiguitat, com poden ser el .es i el .com. Així, el .cat vol seguir creixent fins a esdevenir el domini més utilitzat a Catalunya i la Fundació puntCAT s’ha posat la fita de passar aquest 2014 dels 74.000 dominis actuals als 100.000.

Els registradors de dominis .cat adherits a la promoció d’entitats sense ànim de lucre són Entorno, Virtualpyme i Dinahosting, mentre que els registradors adherits a la promoció multiany són Nominalia i Dinahosting.  


La Fundació puntCAT           
La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política fundada el 28 de desembre de 2004. La seva finalitat fundacional és promoure tota mena d’activitats relacionades amb la creació, gestió i control del registre del nom de domini .cat i, en general, amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l’àmbit d’Internet i de les noves tecnologies de la informació.

El domini .cat  
El domini .cat va néixer el 2006 i va ser el primer domini associat a una comunitat lingüística i cultural. Impulsat per la societat civil, el .cat pertany a la categoria de dominis patrocinats i, per poder registrar-s’hi, el web ha de tenir continguts significatius en català o tractar temes vinculats amb la cultura catalana.

Notícies relacionades