ca

La Fundació puntCAT es reuneix amb els principals actors culturals, educatius i institucionals de les Illes Balears

31 d’octubre de 2018
Fundació puntCAT amb el Govern de les Illes Balears

La Fundació puntCAT va viatjar a Palma de Mallorca per reunir-se amb els principals actors educatius, culturals i institucionals de les Illes Balears. Per part de puntCAT va ser el seu president, Carles Salvadó, el secretari, Saül Gordillo i el director, Francesc Giralt qui van assistir a totes les trobades programades.

La jornada començà a les 11h a la Universitat de les Illes Balears, on puntCAT es va reunir amb el rector, en Llorenç Huguet. A la reunió també va assistir el Vice-rector, Jaume Carot, el professor i patró històric de la Fundació puntCAT Llorenç Valverde i la directora de política lingüística, Rosa Calafat. La Fundació explicà els principals projectes educatius i les línies de treball marcades pel 2019 – 2020. Es manifestà la clara voluntat de col·laboració i es va acordar la signatura d’un conveni que permeti treballar conjuntament amb els projectes d’interès comú.

A les 13h, va començar la reunió al Consell de Mallorca. Concretament, puntCAT es reuní amb la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino. En aquesta trobada, en Carles Salvadó, president de puntCAT, explicà el treball que s’està portant a terme des de la Fundació per arribar a tot el territori de parla catalana i l’interès per col·laborar més estretament amb el Consell de Mallorca. Es presentaren tots els projectes que desenvolupa la Fundació i en concret es centraren amb elteunegoci.cat, que pretén recolzar, acompanyar i donar visibilitat a Internet als petits negocis.

Més tard, puntCAT es va trobar amb Bel Busquets, Vicepresidenta del Govern Balear i amb Benjamí Villosada, director general de Desenvolupament Tecnològic. La reunió es va desenvolupar amb un ambient molt distès, compartint projectes i visions. Per part de .cat, es va explicar les accions de digitalització previstes pel 2019 i es centraren amb el ventall de webs institucionals que tenen des del Govern i com la Fundació podria ajudar a reforçar-les i a desenvolupar-ne de noves.

Per acabar la jornada a Mallorca, la Fundació va visitar Can Alcover, la seu de l’Obra Cultural Balear. Allà es reuní amb el seu president, Josep de Luís, amb qui van trobar noves sinèrgies i vies de treball pel foment de la llengua i la cultura catalana. L’Obra Cultural Balear forma part de la Federació Llull, actual patró de puntCAT, formada per tres de les principals entitats culturals dels Països Catalans: Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural. Un dels temes tractats fou la representació més activa que la Federació Llull ha de tenir al patronat de la Fundació puntCAT.

Des de la Fundació puntCAT seguim treballant per fer arribar el .cat a tot el territori de parla catalana, desenvolupant projectes per reduir l’escletxa digital així com col·laborant amb altres entitats per estendre i fomentar el català a Internet.

Notícies relacionades