La Fundació puntCAT crea més de 150 llocs web de comerços locals a Girona en 27 dies
Avui finalitza l’estada del programa comerçlocal.cat a Girona. En els 27 dies d’actuació a la ciutat, més de 150 comerços locals han aprofitat aquest projecte per tenir el seu primer lloc web a internet.
Aquesta iniciativa ha comptat amb molt bona acollida a la ciutat i ha permès ajudar a crear també consciència de les oportunitats que el món digital ofereix als petits comerços. Segons Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, “Aquest programa treballa en la mateixa direcció que una de les prioritats de l’Ajuntament, la dinamització econòmica del territori. Cal que la tecnologia s’utilitzi a favor de la gent, per a millorar la qualitat de vida i facilitar les relacions humanes, econòmiques, culturals o territorials”
El projecte comerçlocal.cat vol reduir la manca de presència online que tenen molts dels comerços de Catalunya, que segons diversos informes, es situa en el 70% de les empreses de menys de 10 treballadors. Amb aquesta actuació s’enceta ara una gira del programa comerçlocal.cat per d’altres municipis del territori que desitgin prendre-hi part. La propera parada d’aquesta gira serà al municipi de Castell-Platja d’Aro, on el programa s’implementarà del 21 de novembre al 2 de desembre.
Els comerciants de Castell-Platja d’Aro que vulguin participar d’aquesta campanya de digitalització podran concertar una cita trucant al telèfon gratuït 900 866192 o a través del lloc web www.comerçlocal.cat. Tal com ha succeït a Girona, un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç per desenvolupar el lloc web in situ, en català, deixant-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita. Pel preu d’adquisició del domini .CAT (8 euros) el comerciant obtindrà un lloc web de presència gratuït i el seu allotjament a un servidor.
El programa comerçlocal.cat compta amb el suport de la Generalitat a través de la Direcció de Política Lingüística, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i el Departament d’Economia i Coneixement.