ca

Ja som 40.000 !

27 de gener de 2010

Cada dia som més i amb més reconeixement internacional. El passat diumenge es va registrar el domini tastetdegospel.cat, amb el qual es van assolir els 40.000 dominis .cat registrats! En gairebé 4 anys en funcionament, el .cat no ha parat d’augmentar el nombre de registres i la quantitat de continguts sota domini .cat ens sitúa entre els dominis de més qualitat(*) del món. A més a més, la reputació internacional del .cat segueix sent impecable i un cop més és avalada per l’opinió dels experts del món d’Internet.

La setmana passada es va realitzar a Barcelona la trobada anual que realitza l’ICANN-Studienkreis (cercle d’estudis), on a través de diferents sessions es crea un espai de debat, reflexió i intercanvi d’idees en un entorn molt més obert que el de les reunions trimestrals d’ICANN. El tema principal de l’Studienkreis d’enguany ha estat el procés de creació de nous dominis, donat que ICANN espera peticions per a uns 500 nous dominis i cal assegurar un procés de selecció equànime i que n’asseguri la seva futura viabilitat tècnica.

En aquest sentit, el nostre domini ha estat un cop més protagonista, ja que s’ha mencionat vàries vegades com un exemple de domini segur, tecnològicament capdavanter, ben gestionat i amb un gran suport social. La bona experiència del .cat avala les candidatures d’altres dominis similars, els quals, i gràcies a una proposta feta per puntCAT, podrien ser aprovats més ràpidament que la resta.

Així doncs, es demostra, una vegada més, que podem estar ben satisfets per l’esforç que realitzem al dotar continuament al nostre domini dels últims avanços tecnològics. Novament hem demostrat que el model del català a Internet, en aquest cas a través del .cat, és un exemple a seguir, i per això, continuarem treballant per millorar dia rere dia. A més a més, l’excel·lència de puntCAT ens permet oferir els nostres serveis als nous dominis que es puguin crear en un futur.

En aquest enllaç podeu consultar les fotos que puntCAT va realitzar durant les jornades de l’ICANN-Studienkreis.

(*) una de les variables que determinen la qualitat d’un domini és el volum de fitxers que de mitja aporta cada subdomini (o domini de segon nivell); dades de 2009 situaven al .cat en el top 10 mundial. Que cada subdomini aporti molts fitxers implica que el domini es fa servir i és útil.

Notícies relacionades