ca

Ja podeu protegir les dades de contacte que fins ara eren públiques

8 de gener de 2013

Fins a ahir, qualsevol persona que registrés un domini .cat deixava les seves dades personals a l’abast de tothom a través del whois, l’eina informativa que permet consultar les dades de contacte associades a un domini concret, com ara el nom i cognoms del seu titular, la seva adreça postal o l’adreça electrònica. Com el seu nom indica, en anglès, des de whois.cat tothom pot consultar qui és el/la titular de qualsevol .cat. La normativa de la ICANN, l’entitat que regula l’ús dels dominis d’Internet, estableix la disposició pública d’aquestes dades i tots els dominis genèrics del món –gTLD– hem de disposar d’aquest servei públic. No obstant això, des del naixement de .cat hem treballat moltíssim per a poder oferir-vos als titulars de dominis .cat una major privadesa, i en especial als particulars que, en tant que no oferiu cap servei públic des dels vostres dominis, no voleu que les vostres dades estiguin a disposició pública. Des d’ahir, les persones físiques que feu un ús privat del vostre .cat, ja sigui a través d’un bloc, d’un web o si només feu servir el .cat per al correu electrònic, podeu escollir si mantenir públiques i consultables les vostres dades personals o, per contra, protegir-les.

Després de molts esforços hem aconseguit aplicar aquesta millora als dominis .cat ajustant-nos a les exigències de la ICANN, alhora que alineant-nos amb el màxim grau de respecte a les normatives de protecció de dades europea i espanyola. Aquesta modificació en el tractament de les vostres dades de contacte ens ha costat 5 anys de negociacions amb la ICANN i finalment, estem ben orgullosos de poder-vos oferir aquest nou servei de forma gratuïta i el que és més important, de gran qualitat. Aquesta millora en el whois a favor de la privacitat de la comunitat .cat és la més útil i sofisticada que disposa cap domini genèric, un model pioner que ha creat grans expectatives entre d’altres dominis que volen imitar-nos.

A hores d’ara, tots els titulars de dominis .cat haureu rebut un correu nostre informant-vos d’aquesta possibilitat. Si voleu passar l’estatus de les vostres dades de públic a privat, aneu al panell de control del vostre registrador i ho podreu fer. Des d’ací agraïm la feina que han fet els diferents registradors oficials de .cat per a poder oferir-vos aquest nou servei, tant als 61.690 dominis .cat que hi ha registrats en aquests moments, com als nous .cat que esperem que vinguin.

Si seguim comptant amb el vostre suport, seguirem millorant la comunitat .cat i continuarem fent de .cat un dels millors dominis del món. Som petits, però ben grans, sempre al vostre costat!

Notícies relacionades