ca

Implica’t i ajuda a fer realitat un projecte dels Ajuts puntCAT 2011

2 de novembre de 2011

La segona edició dels Ajuts puntCAT compten amb una important novetat: posem a disposició de tothom el tercer projecte millor valorat pel jurat, de forma que a qui li interessi podrà fer una aportació econòmica per a impulsar la seva realització. Aquest tipus de finançament col·lectiu, conegut com a crowdfunding, està basat en el mecenatge i permet finançar projectes a partir de la suma d’aportacions individuals. Els autors del projecte aconsegueixen així l’import necessari per a desenvolupar la seva idea i els mecenes, per altra banda, reben una sèrie de recompenses de part dels autors. Doncs bé, si no has col·laborat mai amb cap proposta de Verkami, la principal plataforma de crowdfunding creatiu al nostre país, avui et pots convertir per primer cop en mecenes d’un projecte, el que s’anomena Eixos.cat. La Fundació puntCAT subvencionarà el 50% d’aquest projecte, i així consta al comptador d’aquest projecte en la pàgina de Verkami, sempre i quan les donacions de la resta de mecenes complementin la meitat restant del pressupost. Només quan això s’aconsegueixi i dintre d’un plaç de 30 dies, aquest projecte es beneficiarà d’un Ajut puntCAT 2011.

Però com ja saps, aquesta no és la única novetat dels Ajuts puntCAT d’enguany, sinó que el nostre interès per a obrir a tothom el sistema d’elecció dels guanyadors i finançament dels ajuts, i facilitar-vos-en la participació, ha anat més enllà. L’Obra Social de puntCAT subvencionarà com a mínim dos projectes, un dels quals es mantindrà en secret fins el lliurament dels ajuts, el proper 14 de desembre. L’altre ha estat escollit per primer cop per les persones titulars de dominis, a les que us vam donar l’oportunitat de triar un dels tres projectes millor avaluats pel jurat, resultant guanyador la iniciativa anomenada Agenda Oberta. Aquesta agenda, que desenvoluparà la gent de pimpampum.cat amb la subvenció de la Fundació puntCAT, centralitzarà la informació de gran part de les agendes d’activitats d’arreu dels Països Catalans, de manera que els usuaris podrem filtrar els continguts per poblacions, dates i etiquetes, obtenir recomanacions segons els nostres perfil d’interessos i proximitat, etc. La votació va estar ben discutida; Agenda Oberta, el projecte guanyador, va obtenir el 38% dels vots, mentre que Planol.info es va endur el 31.57% i Itineràrium el 30.38 %. Si ets titular d’un .cat i vas votar pel projecte de Planol.info, anomenat Eixos.cat, ara tens l’oportunitat d’ajudar-lo en el seu finançament a través del mecenatge que els mateixos responsables del projecte et proposen. Si us plau, consulta ací en què consisteix aquest projecte que posarà al servei de tothom dades obertes i dades pròpies, i si el veus interessant, fes l’aportació de diners i la difusió que puguis per tal d’ajudar-los a recaptar el 50% del pressupost necessari abans del 28 de novembre.

Els responsables de Verkami, una jove empresa del Maresme, ha demostrat molt interès en col·laborar amb la nostra Obra Social i en assabentar-se que ni la Fundació puntCAT ni aquest projecte tenen ànim de lucre, han renunciat al percentatge habitual que cobren per projecte realitzat. Moltes gràcies, Verkami! Si tots ens hi esforcem una mica farem arribar més ràpid a tothom nous serveis públics a Internet en benefici de tothom.

Des de puntCAT volem que els Ajuts, a banda d’estar revisats per reputats professionals de les TIC, siguin també útils i responguin a necessitats per a les que estaríem disposats a pagar ni que sigui 5€, com a beneficiaris que serem. A més a més, volem donar a conèixer la plataforma de finançament col·lectiu Verkami i, de retruc, els altres projectes que allí esperen la nostra ajuda. Desitgem que t’agradi aquesta possibilitat de cofinançar un dels projectes finalistes dels Ajuts puntCAT i confiem en la teva col·laboració.

Notícies relacionades