ca

Final del període de llançament i obertura del registre

19 d’abril de 2006

Un cop acabat el període de llançament, el proper divendres dia 21 a les 12 del migdia, el registre tancarà fins el dilluns dia 24 a les 17h. Mentrestant, s’activaran tots els dominis qualificats com a acceptables de fase I, II i III, i es rebutjaran definitivament els duplicats, i les sol·licituds que per no complir algun aspecte no són acceptables. Un petit nombre de dominis quedaran encara en estudi.

Les principals característiques d’aquest periode obert són les següents:

• Desapareix la restricció que afectava els noms de fantasia. Les persones i entitats que qualifiquin per a obtenir un .cat podran registrar dominis encara que no corresponguin al seu propi nom, marques registrades, i serveis o dominis preexistents. Sempre, evidentment, amb respecte dels drets de propietat intel·lectual de tercers i de la normativa del .cat.
• Totes aquelles persones i entitats que ja han registrat un domini .cat i/o que qualificaven segons la normativa del període de registre estaran també qualificades per a registrar al període de registre obert.
• Les persones que no podien entrar en cap de les categories del període de llançament, ni tinguin comunicació online en català, ni utilitzin el domini per a activitats de promoció cultural ni disposin d’un codi específic (per exemple, a traves de la promoció de Sant Jordi) podran obtenir el .cat indicant el nom i correu de tres persones que ja en disposin, i que en aquest sentit, els apadrinin (sistema del sponsoring mail).
• El Període mínim de registre serà d’un any (amb un màxim de 10)
• La Fundació puntCAT redueix en un 33% el preu d’aquest primer any als registradors, per la qual cosa espera veure també una rebaixa substancial dels preus que els registradors estableixin per als usuaris.

Notícies relacionades