ca

Fa un any dels primers .cat

12 de gener de 2007

El capvespre del 19 de desembre de 2005 es posava a l’arrel, és a dir, a l’ordinador que defineix els diferents dominis, el domini .cat. Poc després es creaven els primers dominis .cat que permetrien al Registre fer les primeres proves i ajustar els sistemes.

En els pocs mesos que van del 16 de setembre de 2005, quan ICANN va aprovar definitivament el .cat, fins desembre del mateix any, l’equip del puntCAT va treballar intensament a fi d’aconseguir obrir el registre ràpidament però amb les millors garanties tècniques. Durant Nadal i Cap d’Any es van anar acabant els els mecanismes de registre, webs i processos i a finals de gener de 2006 els sistemes estaven a punt per a l’inici del període restringit de registre (el Sunrise). En un temps record, .cat va passar de ser un acord en un contracte a ser una realitat, intangible però real.

Val a dir que un dels primers dominis .cat creat durant el període de proves va ser tan.cat, una broma semàntica d’un tècnic suïs i catalanoparlant autodidacta. Altres dominis creats en aquell moment van ser www.cat, nic.cat, domini.cat i fundació.cat.

Notícies relacionades