ca

El Govern distingeix la Fundació puntCAT amb la Creu de Sant Jordi

18 de juliol de 2018
Creu de Sant Jordi

La portaveu de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha anunciat el llistat de personalitats i entitats guanyadores de la Creu de Sant Jordi 2018. Entre les entitats premiades s’hi troba la Fundació puntCAT, que rep la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de promoció del domini .cat a la xarxa i per haver impulsat la cultura catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

“És un honor rebre la Creu de Sant Jordi. Aquest reconeixement ens fa especial il·lusió ja que valora l’entitat com un referent de la promoció de la cultura catalana a Internet”, comenta Carles Salvadó, president de la Fundació puntCAT.

L’adjudicació de la Creu de Sant Jordi d’enguany havia quedat suspesa pel govern espanyol arran de l’aplicació del 155 i no havia sigut possible la seva entrega.

Enguany, un total de 31 personalitats i 24 entitats han estat les premiades a la Creu de Sant Jordi. Aquest és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, el qual valora i destaca la promoció i cura de la identitat catalana.

El guardó es creà l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que hagin prestat serveis destacats al país.

Notícies relacionades