ca

El domini .cat creix i ja suma més de 109.110 dominis

16 de maig de 2019
Observatori puntCAT 2019

Coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, la Fundació puntCAT ha presentat l’Observatori anual del domini .cat. Aquest estudi és una anàlisi infogràfica de les dades més rellevants del domini durant el darrer any i permet comparar l’evolució del .cat des del 2005, any de la seva creació.

L’estudi s’ha presentat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya davant dels principals actors del .cat (Patronat de la Fundació, registradors, entitats del sector, l’Administració,  entre d’altres).

La presentació ha començat amb la benvinguda del president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, el qual ha destacat les dades més rellevants del .cat fins a l’actualitat. En la seva intervenció ha compartit al públic que ja s’han superat els 109.000 dominis i que el 74% té contingut web, dada que posa de manifest l’esforç de la Fundació puntCAT perquè el .cat no sigui només una xifra que va creixent any rere any, sinó que sigui el domini d’excel·lència dels Països Catalans. També ha posat de manifest una dada històrica pel .cat: La taxa de renovació del domini és la més alta des de la seva creació. Concretament un 83% dels dominis renoven cada any.

Durant la presentació, s’han fet públics els projectes seleccionats a la convocatòria oberta de projectes. El Jurat que ha format part d’aquesta decisió, la Karma Peiró, periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i l’Albert Cuesta, analista, periodista i conferenciant especialitzat en TIC, han exposat els principals criteris de selecció i han mencionat les entitats escollides:
–    REPUBLIQUEM.cat: Universitat Rovira Virgili (Tarragona)
–    Allotjament Solidari de Familiars Hospitalitzats: Associació SOS3 (Palamós)
–    Digitalització en 3D del bestiari festiu: Federació Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (Vilafranca del Penedès)
–    MEDIAHUB: CTecno (Barcelona)
–    Revista de l’Alguer: Omnium Cultural Alguer (Alguer)
–    TEMPSART: Fundació Francesc Eixiemenis (València)
–    INNOnet: Fundació Cívica Innomnium (Delta de l’Ebre)
–    eCommerce de lectura fàcil: Fundació Jeroni Moragas (Barcelona)

Finalment la Fundació puntCAT ha presentat la creació de la Comunitat.cat, un espai digital dedicat als usuaris del .cat. Aquesta comunitat, que es llançarà el febrer de 2020, té la intenció d’esdevenir una plataforma catalitzadora de projectes, entitats i persones que disposen d’un domini .cat. A la comunitat.cat es compartiran formacions, voluntariat de professionals TIC, un Marketplace de negocis i projectes i recollirà avantatges per tots els usuaris que en formin part.

La trobada ha finalitzat amb la inauguració de la nova seu de la Fundació puntCAT, que a partir de juny, es trobarà al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El missatge que ha enviat el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, ha sigut ben clar: “.cat és un domini que es consolida als Països Catalans. La seva tendència de creixement, tant quantitativament com qualitativa, mostra que és un domini sa, fort i amb futur. Tot i que .cat té molt camí per recórrer, la Fundació puntCAT seguirà treballant per consolidar, encara més, el domini de tots els territoris de parla catalana”.

Per a més informació:

Consulta l’Observatori puntCAT 2019

Notícies relacionades