ca

El .cat present al CENTR Jamboree 2024 a Copenhaguen

3 de juny de 2024

Del 29 al 31 de maig, la ciutat de Copenhaguen ha acollit la trobada anual de  CENTR Jamboree, la organització que agrupa diversos dominis estatals europeus i de la que el .cat és membre associat. El congrés s’ha centrat en temes crucials i d’interès compartit com la seguretat en l’entorn digital, la nova normativa NIS2 i la presentació de nous estudis, eines i propostes per part dels membres. A més, s’ha celebrat el 25è aniversari del domini .dk, els amfitrions de l’esdeveniment, amb diverses activitats commemoratives.

Durant el congrés els companys de la Fundació .cat han participat en diverses de les activitats programades. Roger Serra, director de la Fundació .cat, ha liderat una taula de treball organitzat per UE- ISAC (Information Sharing and Analysis Center). L’objectiu de la taula ha sigut la de l’elaborar d’un pla de crisi per fer front a un simulacre d’atac cibernètic.

.cat CENTR Jamboree 2024

Beatriz Guzmán, Directora de dominis, ha fet una ponència sobre els noms de domini internacionalitzats (IDNs) del domini .cat. Actualment, els caràcters especials com la “ç” només representen el 2% del total de dominis .cat. Durant la ponència, ha subratllat la importància de continuar promovent aquests IDNs entre la població. La seva intervenció ha estat un recordatori de la riquesa lingüística que poden reflectir els dominis i la necessitat de fomentar-ne l’ús.

D’altra banda, Pep Masoliver, Cap de tecnologia, ha aprofitat el congrés per aprofundir en la integració de dades amb l’organització de CENTR, un pas clau en la cooperació internacional del domini .cat.

A més de les seves intervencions, l’equip de .cat ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb representants dels dominis .es, .nl, .cy i .eu per explorar possibles col·laboracions futures, reforçant els vincles i la cooperació entre els diferents registres de dominis europeus.

Notícies relacionades