ca

El 57% del webs .cat corresponen a empreses o professionals autònoms

9 de setembre de 2013
titular_0

Des de fa alguns mesos la Fundació puntCAT realitza un exhaustiu estudi de caracterització dels dominis .cat per a saber què hi ha darrere dels més de 68.700 .cat registrats actualment. Una de les xifres més destacades, sense cap dubte, és la que es refereix a la forma jurídica dels titulars dels dominis, és a dir, quin tipus d’entitat o persona n’és la propietària.

Aquesta dada evidencia que el món empresarial s’ha bolcat a fer ús de .cat amb objectius clarament comercials: actualment, més de la meitat dels webs .cat, un 57%, pertany a empreses o a persones autònomes i gairebé la totalitat d’aquests web, de les quals un 98%, són d’empreses privades. Així mateix, el 74% dels webs de caire empresarial tenen un model de negoci destinat al consumidor final. En aquest sentit, el 37% dels webs .cat s’utilitzen com a aparador per a exposar productes i/o serveis, i el 3% n’ofereixen a la venda des del mateix web.

Aquests números confirmen que el .cat, en ser un domini destinat a una comunitat ben segmentada, és una eina de màrqueting eficaç per a apropar-se al mercat catalanoparlant. L’estratègia d’escollir .cat per parlar al consumidor en la seva llengua i oferir-li productes i serveis específics resulta ben útil. Si voleu conèixer més dades sobre l’estat i l’evolució del domini .cat, consulteu aquesta infografia.

.cat facilita una major proximitat a les petites i mitjanes empreses del país, però també a les grans multinacionals que segmenten les visites que reben als seus webs a través d’aquest domini. Així, empreses com Google, Deutsche Bank, Eismann, Decathlon o Danone fan ús del domini .cat per a allotjar la versió catalana dels seus respectius webs i millorar l’atenció als seus clients. Microsoft, en paraules d’en Carles Grau, director de la companyia per a l’àrea de parla catalana, explica els avantatges d’utilitzar el nostre domini: “el .cat ens ha permès apropar les nostres iniciatives i productes, com les descàrregues gratuïtes de la interfície en català dels nostres productes, als catalanoparlants a la xarxa. Aquesta iniciativa ha estat clau dintre dels nostres plans d’expansió a Catalunya i ha contribuït a fer créixer d’una manera significativa el nostre negoci al país durant els darrers anys”.

 

EN MARXA – Promoció especial: .cat a meitat de preu!

La Fundació puntCAT, entitat privada i sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, ha rebaixat el preu del domini entorn el 50% perquè tothom pugui fer ús de .cat. Fins al proper 22 de setembre (o fins a exhaurir existències), registrar o renovar un .cat costa la meitat de preu amb qualsevol d’aquests registradors: Arsys, CDmon, Dinahosting, DonDominio, Entorno Digital i Virtualname. Per obtenir el descompte, heu de visitar el web https://promocions.fundacio.cat, respondre dues senzilles preguntes i compartir-ne una a Facebook o Twitter. És el moment d’identificar-se amb .cat i beneficiar-se’n!

Notícies relacionades