ca

Curs presencial per a crear el vostre web amb domini propi i posicionar-lo als cercadors

30 de maig de 2013
130530

Amb l’objectiu de normalitzar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, des de la Fundació puntCAT obrim una nova línia de valor afegit per apropar les eines TIC a la ciutadania: cursos formatius presencials

La primera proposta que us fem en aquesta línia és el curs anomenat: Construeix el teu web des de zero, publica’l amb un domini .cat i posiciona’l als cercadors, que es realitzarà a Barcelona a principis de juliol. Aquest curs s’inclou dins les propostes d’EstiuTIC 2013 del Cibernàrium, el programa de capacitació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona). Es tracta d’un curs de 16 hores de durada, repartides en 4 sessions, de l’1 al 4 de juliol, en horari de matí. Al llarg del curs els alumnes aprendreu a dur a terme la realització integral d’un projecte web, des dels plantejaments previs fins a la gestió dels continguts, passant per l’estructura, el housing/hosting del web i la seva promoció mitjançant newsletters. Entrareu amb una idea i sortireu amb un lloc web que haureu construït vosaltres mateixos. El projecte es realitzarà sobre el gestor de continguts WordPress, una de les plataformes més adequades per a persones amb pocs coneixements tecnològics i que volen disposar d’un web totalment actualitzable en poc temps. Planificació, estructura, realització i optimització dels continguts per als buscadors (SEO, Search Engine Optimisation) seran els temes que es tocaran al curs. Repassareu totes les etapes d’un projecte web, amb especial atenció a l’estratègia integral que tot treball d’aquestes característiques ha de contemplar. La Fundació puntCAT cedeix gratuïtament un domini .cat durant un any a cada alumne del curs, i juntament amb Entorno Digital, empresa registradora de dominis .cat, ofereixen gratuïtament l’allotjament pels webs que es creïn (servei valorat en 90 € aproximadament). Amb aquestes col·laboracions desinteressades, el cost del curs s’ha aconseguit reduir fins als 50 €. Si voleu realitzar el curs, demà divendres, dia 31 de maig, s’obren les inscripcions a les 8.30 del matí. Us recomanem que visiteu primer aquesta pàgina i amplieu la informació respecte al temari, el professor docent, la formalització de la inscripció… i si finalment us decidiu a participar, estigueu atents per a fer la inscripció demà ben d’hora ja que és possible que les vint places disponibles s’esgotin ràpidament. 

A la Fundació puntCAT, a més de gestionar el domini .cat, vetllem pel desenvolupament de la Societat de la Informació catalanoparlant, és per això que organitzem i col·laborem amb diferents iniciatives que us facilitin fer un ús proactiu i avançat d’Internet i les TIC. Desitgem que aquest nou curs sigui del vostre interès i que li traieu profit.

Notícies relacionades