ca

Creix l’interès nacional i internacional envers .cat

21 d’octubre de 2011

Les activitats que estem desenvolupant els darrers dies a puntCAT ens demostren, un cop més, que l’interès que desperta .cat a tot arreu, i per diferents motius, no té límits.

El passat divendres l’equip de qualitat del .se, el domini de Suècia, va desplaçar-se fins a Barcelona per a intercanviar experiències amb el nostre equip. Una jornada ben productiva de la qual tots dos dominis hem extret bones pràctiques que aplicarem a la nostra tasca com a Registre. Gràcies a l’interès dels suecs vam compartir experiències pel que fa als recursos d’aprofitament dels DNS, als aspectes legals i de privacitat de dades, campanyes de màrqueting, activitats de les respectives Obres Socials (el .se, com el .cat, és un dels pocs dominis del món gestionats des d’una fundació sense ànim de lucre), etc. De nou ens trobem en el punt de mira de la indústria internacional dels dominis, on registres amb molts més anys d’experiència i molts dominis registrats (el .se en té més d’un milió, per exemple) s’interessen en el nostre model de domini.

Per què .cat és un model d’èxit? La propera apertura de la xarxa a nous dominis canviarà el panorama d’Internet i la seva indústria mostra certes inquietuds respecte a la nova situació que es començarà a viure d’ací uns mesos. En aquest línia en Brian Cute, Director Executiu del .org, va fer públic un article on explicava quins són els atributs que ha de disposar un TLD -domini de primer nivell- per a triomfar. No és casual que basés la seva exposició en l’exemple de .cat, donat que el domini dels catalanoparlants és mencionat sovint al món d’ICANN com un model d’èxit. Et recomanem la lectura d’aquest interessant article, escrit en anglès. Si necessites ajuda amb l’idioma, pots fer servir el traductor gratuït de Google, sota domini .cat, una altra mostra de la confiança que el nostre domini desperta internacionalment, i de la proximitat que les multinacionals volen mostrar al seu mercat catalanoparlant, fent servir el domini de la nostra llengua.

Aquest referent internacional en que s’ha convertit .cat ens obliga a seguir treballant per a fer-ho cada dia millor i per a donar a conèixer a tothom les virtuts de la potent eina que és .cat per a ser a Internet. Aquest matí el director legal de puntCAT, en Nacho Amadoz, és present a una taula rodona sobre Privadesa, Protecció de Dades i Reputació Digital a Internet, que té lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per altra banda, aquesta tarda el nostre director, en Jordi Iparraguirre, presentarà .cat a Perpinyà en la Conferència sobre Màrqueting Territorial que organitza Opencat, el Think Tank independent que busca noves dinàmiques econòmiques i socials per a l’eix Perpinyà-Girona.

No és d’estranyar, doncs, que .cat cridi l’atenció de la premsa internacional i que mitjans com la Ràdio pública de la República Txeca mostrin el seu interès en apropar .cat i el domini dels catalanoparlants a Internet als seus ciutadans. Si et fa gràcia escoltar l’emissió d’aquesta entrevista txeca, estigues atent/a a les xarxes socials que mirarem de compartir el podcast.

I ara et deixem, que ens queda molta feina per a fer de .cat un domini molt més proper a tothom i que ens continuï situant a primera línia del món. Bon cap de setmana!

Notícies relacionades