ca

Comencen a desenvolupar-se els projectes TIC impulsats pels Ajuts puntCAT 2011

1 de febrer de 2012

El passat 14 de desembre vam lliurar els Ajuts puntCAT 2011, com pots veure a aquest petit vídeo, i a hores d’ara les entitats guanyadores d’aquesta subvenció treballen segons les seves propostes. Els projectes subvencionats pels Ajuts puntCAT no tenen ànim de lucre i els seus codis font quedaran lliures sota llicència GPL o similar, de forma que a finals de 2012 tothom qui vulgui podrà beneficiar-se d’aquests projectes. Cap destacar que dos dels tres projectes guanyadors d’aquests ajuts estan basats en les dades obertes que ofereixen les administracions i altres entitats. Recordem quins projectes han estat premiats:

 • Projecte Iseqüències
  La Fundación Planeta Imaginario ha començat a desenvolupar una aplicació per a tauletes tàctils (tablets) que, tot jugant, ajudarà a treballar algunes dificultats d’aprenentatge i comunicació del nens amb autisme o trastorn generalitzat del desenvolupament, millorant les seves habilitats intel·lectuals, verbals, acadèmiques, socials i emocionals. El director clínic d’aquesta fundació ens ho explica en aquesta entrevista.
 • Projecte Agenda Oberta
  L’equip de Pimpampum treballa actualment en l’estudi d’algunes de les agendes d’ajuntaments de més de 50 localitats disponibles en format obert, les quals són la base del gestor d’esdeveniments personalitzat Oberta.cat, una agenda que centralitzarà la informació de gran part de les agendes d’activitats d’arreu dels Països Catalans. Els desenvolupadors de l’Agenda Oberta ens expliquen les particularitats del seu projecte.
 • Projecte Eixos.cat
  Eixos.cat
  és un servei de catalogació i geolocalització del comerç urbà i els locals buits de les ciutats catalanes. Amb l’impuls que rebrà amb l’Ajut puntCAT, l’equip de Planol.info combinarà les dades pròpies amb dades obertes per a donar més serveis als ciutadans, com ara ajudar-nos a escollir a quina escola portar la mainada o a saber qui fa la competència al nostre negoci. El director d’aquesta empresa ens ho explica en aquest vídeo.

Un cop més demostrem la vocació de servei social que tenim a puntCAT, no només oferint el millor domini, amb una qualitat que ens situa entre els millors del món, sinó ajudant també a fer realitat les propostes necessàries per al desenvolupament de la nostra societat de la informació. Seguim!

 

Notícies relacionades