ca

Celebrem el dia de la Internet Segura i recordem en Tàpies

7 de febrer de 2012

Avui 7 de febrer és el dia Internacional de la Internet Segura. Promogut per la Comissió Europea i organitzat per la Xarxa Europea per una Internet Segura -INSAFE-, organitzacions de tot el món impulsen especialment avui, un ús responsable i segur de les darreres tecnologies, sobretot entre els joves.

La seguretat en la navegació per Internet és un dels principis pel que sempre hem treballat a puntCAT. Recordeu que segons un estudi independent (PDF) de la prestigiosa empresa d’antivirus McAfee, .cat és el 2n domini genèric del món pel qual és més segur navegar i el 6è més segur d’entre els gairebé 300 dominis de primer nivell. A més a més, des de la tardor de 2009 i convertint-se en el 2n domini del món en fer-ho, .cat està preparat per a oferir DNSSEC, unes claus criptogràfiques que asseguren la conversió correcta del nom de domini a la seva adreça IP i que facilita un nivell extra de seguretat, beneficiós tant per al titular del domini com als usuaris de la seva web.

No obstant, no només preparem les nostres infraestructures per a oferir la màxima seguretat, sinó que també ens agrada divulgar a qualsevol usuari d’Internet la importància de navegar per la xarxa de forma segura. Per la diada de Sant Jordi de 2010 vam estrenar un senzill joc divulgatiu anomenat Navega Segur, a través del qual tothom pot aprendre petits consells per a prevenir atacs i ser conscients de les vulnerabilitats a les que els usuaris d’Internet estem sotmesos: virus, suplantació d’identitat, robatori de contrasenyes, enregistrament de dades personals… Ja som més de 12.000 usuaris d’Internet els que, tot jugant, hem ajudat al petit Sant Jordi a superar els cinc paranys de seguretat que posaven a prova la seva navegació, arribant segurs a la Terra Ferma. Disposar de bons hàbits és imprescindible perquè els internautes naveguem amb seguretat per la xarxa. En un dia com avui, més que mai, t’animem a jugar a Navega Segur i aconseguir la teva titulació en Navegació Segura.

A més a més, com a mostra del nostre condol per la pèrdua d’Antoni Tàpies i ajudant a difondre la seva obra, sortejarem 30 còpies de la litografia que l’artista va donar a Acció Cultural del País Valencià per a fer front a la sanció imposada per la Generalitat Valenciana, arran de la seua negativa a tallar les emissions de TV3. Des d’avui i fins al proper diumenge 12 de febrer, tothom que jugui a Navega Segur i arribi a la meta amb seguretat, entrarà al sorteig d’aquests Tàpies.

Notícies relacionades