ca

Celebrat l’acte central dels 5 anys de .cat: Presentació del nou President i Lliurament dels Ajuts puntCAT

15 de desembre de 2011

Coincidint amb l’acte de celebració del 5è aniversari del domini .cat i l’anunci dels projectes guanyadors dels Ajuts puntCAT 2011, el patronat de la Fundació puntCAT es va reunir ahir per a celebrar l’efemèride i l’assoliment d’una nova etapa en el creixement de la fundació, visible amb la celebració de les fites assolides i l’elecció d’un nou president.

El president sortint, el Sr. Salvador Alegret, patró en representació de l’Institut d’Estudis Catalans, ha volgut posar fi a la seva presidència un cop assolits amb èxit els objectius que s’havia marcat, com ara la renovació dels estatuts de la fundació, la creació del Consell Assessor i l’ampliació del patronat a 13 membres, a fi d’obrir la fundació i acollir a més entitats representats de la societat catalanoparlant.

Escollit per unanimitat, el substitueix en la presidència de la nostra fundació el Sr. Ricard Huguet, patró en representació de FemCat, fundació privada d’empresaris pel progrés de la societat. El Sr. Ricard Huguet és un jove emprenedor amb una àmplia carrera professional impulsant la innovació tecnològica. En paraules del nou President de la Fundació puntCAT, “en aquests darrers 5 anys s’han fet molt bé les coses però ens esperen nous reptes i nous horitzons. Si ens equivoquem que sigui per haver pensat en gran i no en petit”.

Acabada la reunió del Patronat de la Fundació puntCAT, ha començat l’acte de celebració del 5è aniversari del .cat, on s’han anunciat els projectes guanyadors dels Ajuts puntCAT 2011 i s’han presentat els resultats dels projectes desenvolupats pels ajuts de l’any passat. Aquests ajuts són el fruit de la reinversió de puntCAT en la societat que ens fa créixer i es formalitzen com uns ajuts econòmics per a projectes sense ànim de lucre que ajuden a disminuir la barrera digital.

Els tres guanyadors dels Ajuts puntCAT 2011 han estat:

Projecte ISeqüències, de la Fundació Planeta Imaginario per al desenvolupament d’aplicacions obertes per a l’educació d’infants amb autisme.

Projecte Agenda Oberta, de Pimpampum, pel desenvolupament d’una agenda d’actes, festes, etc. en base a les agendes en dades obertes que aporten les administracions i, en particular, els diferents ajuntaments.

Projecte Eixos.cat, de Planol.info, que desenvolupa una plataforma, també sobre dades obertes, la qual recull i consolida informació de serveis, empreses, transports i altres dades obertes aportades per les administracions de gran utilitat per la societat.

La clausura de l’acte ha anat a càrrec de l’Honorable Sr. Francesc Xavier Mena, Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, qui ha destacat que “el .cat ens projecta al món a través d’un domini de qualitat, sent un èxit de tots els catalans i catalanes i un exemple de professionalitat, rigor i seriositat.”

Amb motiu del cinquè aniversari del domini, la Fundació puntCAT ha editat la Memòria d’aquest primer quinquenni de .cat. Qui vulgui conèixer la història i el creixement del domini, pot consultar-la en format digital o descarregar-la en PDF.

Ací trobeu les fotos de l’acte i un vídeo amb algunes imatges en molt bona resolució per la premsa. Si voleu llegir el parlament del president sortint de puntCAT, el teniu ací. Us agraïm que ens acompanyéssiu a l’acte d’ahir, ja fos en persona o des de la retransmissió en directe, i el seguiment i ressò que encara esteu fent per les xarxes socials, sobretot a Twitter amb les etiquetes #5puntCAT i #AjutspuntCAT.

Moltes gràcies per la confiança i per molts anys de .cat!!

Notícies relacionades