ca

.cat acceptat arreu

03 maig 2007

La setmana passada ICANN va anunciar la disponibilitat d’un kit per a permetre als webmestres i programadors comprovar més fàcilment si les seves webs i aplicacions reconeixen tots els nous dominis (.aero, .cat, .mobi, .museum, .travel, etc). Aquesta eina és gratuïta i està disponible en aquesta plana de la web d’ICANN.

El codi presentat per ICANN pot ser fàcilment afegit a programes existents o aplicacions de comerç electrònic i automàticament comprovarà la validesa d’una adreça de correu o URL comparant-la amb la llista canònica dels TLDs. Qui implementi auqesta solució tindrà sempre actuialitzat el seu codi i podrà acceptar sense problemes els nous TLD que vagin sortint.

Els gTLD portem mesos treballant amb ICANN per a aconseguir l’acceptació universal dels nous dominis, però tot i els esforços, sempre queden llocs on no actualitzen el programari. Si us trobeu amb alguna web o aplicació que no accepta els dominis .cat, envieu-nos un mail amb la URL i el farem arribar a ICANN per a que els contacti.

Si a més a més voleu enviar un correu electrònic al webmestre de la web que no accepta els .cat, aquí trobareu més informació d’ICANN sobre l’acceptació universal dels TLD.

Notícies relacionades