ca

.cat a Sèrbia

15 de març de 2010

La Fundació puntCAT va ser convidada per RNIDS, el Registre del domini .rs de la República de Sèrbia a un seguit d’actes que es van celebrar a Belgrad amb motiu del primer aniversari d’aquest domini. RNIDS va convidar a .cat juntament amb el domini rus, el .ru, per les nostres respectives singularitats. Mentre que .cat és l’únic domini mundial atorgat a una llengua i una cultura, .ru gestionarà en breu una versió en ciríl·lic del seu domini, alfabet també utilitzat a Sèrbia. També hi va ser present CENTR l’associació europea de dominis estatals (ccTLD’s) de la qual .cat n’és membre associat des del 2007.

A més a més de l’acte central, celebrat a la Cambra de Comerç de Belgrad davant de més de cent persones de diferents sectors socials i empresarials, i en el qual vam explicar la història i el desenvolupament del .cat, vam assistir a una roda de premsa amb els mitjans especialitzats serbis i a una reunió amb els registradors del domini .rs. En tots els casos, els assistents van mostrar el seu interès pel desenvolupament del .cat i es van obrir portes a futures col·laboracions amb el .ru i el .sr, on es segueix amb interès el model del .cat

En els següents enllaços trobeu les presentacions que van fer els diferents convidats, destacant-ne la de .cat (PDF). També pots veure una fotografia del representant de puntCAT durant la seva presentació, el Dr. Manel Sanromà (un dels fundadors del domini .cat) i la fotografia dels diferents participants de l’acte central.

Notícies relacionades